Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kometa ztratila v Liberci tříbrankový náskok a prohrála v prodloužení, v tabulce ji loňský mistr přeskočil

Modrobílá vlna z Brna spláchla v prvních minutách Bílé tygry až s překvapující účinností. Během první třetiny vedli brněnští už o tři branky. Do závěrečného hvizdu však tuto výhodu nedokázali udržet. Po prodloužení se navíc radoval úřadující mistr z Liberce, jenž Kometu přeskočil na druhé místo tabulky.

Kometa začala zápas aktivně a hned po třech minutách mohla slavit. Němcovu  ránu tečoval Hynek Zohorna.  Krásný gól si ještě sudí prohlédli na videozáznamu, aby pak ukázali směrem ke kruhu - Brno vedlo 1:0. Že s jídlem roste chuť potvrdil pár minut poté Jozef Kováčik, jeho nahození tentokrát nikdo tečovat nemusel, do brány si překvapivě našlo cestu samo - 2:0 pro Brno. A do třetice všeho dobrého završil kanonádu opět Kováčik, když v přesilovce propálil vš, co mu stálo v cestě, včetně domácího brankýře Willa - 3:0. 

Do kabin se však nešlo za tříbrankového vedení. Liberečtí dokázali využít přesilovku, když se Petr Jelínek dostal k odraženému puku a vykřesal jiskru naděje v podobě snížení na 1:3.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí. Že dnešní zápas přeje střelám z dálky potvrdil Ondřej Vitásek Jeho nahození od modré si totiž našlo cestičku skrz skrumáž až za Čiliakova záda. Zápas plný aktivního hokeje a šancí na obou stranách dostal nový spád, když Bílí tygři vyrovnali. Vladimír Svačina se dostal k dorážce a otevřel tak brány prodloužení.

Nechybělo moc a Kometa by si ze severu Čech vezla dva body. Kvapil však svou přílržitostí pohrdl. Takže se rozhodovalo na druhé straně, když přečíslení dva na jednoho využil Lakatoš. Liberec doma senzačně otočil a díky bonusovému bodu se posunul na druhé místo tabulky.

Martin Šeda

Štítky Bílí Tygři Liberec, FC Zbrojovka Brno, Jozef Kováčik, Hynek Zohorna, Petr Jelínek, Ondřej Vitásek, Vladimír Svačina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa ztratila v Liberci tříbrankový náskok a prohrála v prodloužení, v tabulce ji loňský mistr přeskočil  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.