Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pardubice v Brně překvapivě loupili. Kometu obrali o tři body díky vítězství 2:3

Hokejisté Komety Brno vyšli v této sezoně poprvé na domácím ledě bodově zcela naprázdno, když ve 21. kole prohráli s předposledními Pardubicemi 2:3. Na prvním místě v tabulce Kometu vystřídal Třinec. Dva góly Pardubic vstřelil David Tomášek, velkou oporou byl brankář Brandon Maxwell.

"Nechci říci, že jsme se báli a měli před Kometou respekt. I když jsme věděli, že doma hraje aktivně, tak jsme jeli do Brna pro body," řekl po utkání trenér Pardubic Pavel Rohlík.

Favorizovaná Kometa, do jejíž sestavy se po ukončení hostování v Pardubicích vrátil útočník Hynek Zohorna, vsadila na ofenzivní hokej. Hernímu projevu Brňanů nechybělo tempo, střelecky se ale nedokázali přes pozornou obranu protivníka prosadit. Většinu pokusů o zakončení stačili odrazit pardubičtí obránci, zbytek pochytal brankář Maxwell.

Dynamo, do jehož sestavy se vrátil po vypršení třízápasového trestu kanadský útočník Mallet, spoléhalo převážně na brejky. Většinou je nedotáhlo do koncovky a domácího brankáře Čiliaka vážněji neprověřilo.  

"Do utkání jsme vstoupili dobře, bohužel jsme to nepotvrdili brankou. Šance jsme měli, hlavně v prvních deseti minutách. Potom začalo hrát všechno do karet soupeři, který zodpovědně bránil střední pásmo," poznamenal asistent brněnského trenéra Kamil Pokorný.

V úvodu druhé třetiny se podařilo hostům otevřít skóre utkání. Bárta vystihl špatnou rozehrávku domácích obránců a po jeho přihrávce Tomášek prostřelil Čiliaka.

"V první třetině jsme byli zbytečně ustrašení, ztráceli kotouče ve středním pásmu. Hráče jsme uklidňovali, že si musí věřit. Splnili to. I když byl závěr hodně hektický. Kometa opticky přehrávala, do vyložených šancí jsme ji ale nepouštěli," řekl kouč Rohlík.

Vedoucí branka dodala pardubickým hokejistům na chvíli sebedůvěru. Křečovitě hrající Kometa se trápila při přechodu středního pásma. Jistota se jí vrátila až po vyrovnávací brance, kterou vstřelil ve 28. minutě po Vincourově uvolnění Káňa. Po tomto gólu zvýšili Brňané tlak, vypracovali si i několik dalších slibných šancí, které pochytal brankář Maxwell.

Také druhou chybu Brňanů hosté potrestali. Ve 43. minutě ztratil Štencel na modré čáře hůl a po akci Nahodila se Schausem vstřelil druhý gól Pardubic Sýkora. Ve 48. minutě mohl zvýšit náskok hostů Tomášek, jenž neproměnil trestné střílení.

"Chyba byla, že jsme v úvodu utkání Pardubice nezatlačili. Začali si více dovolovat. Soupeř stál ve středním pásmu a chytal nás. Na to je jednoduchý recept. Dát gól a přinutit protivníka otevřít hru. To se nám nepodařilo," poznamenal střelec prvního gólu Brna Jan Káňa.

Křečovitě hrající Kometě se vyrovnat nepodařilo, naopak při power play soupeře pečetil vítězství Východočechů Tomášek střelou do prázdné branky. Brňané ještě 42 sekund před koncem gólem Zaťoviče snížili na rozdíl jednoho gólu, vyrovnat se jim už nepodařilo.

Radost z vítězství měl i bývalý útočník Komety v pardubickém dresu Petr Hubáček, který bral tento úsúěch jako malý dárek svému otci k dnešním šedesátým narozeninám. "Vyšlo to hezky. Nevím, jestli je dnešní výhra symbolická. Asi ano. Kometa má výborný tým, hraje dobrý hokej. Měla dost šancí, dobře že jsme to ustáli. Pro nás jsou to v naší situaci velmi cenné body," řekl Hubáček, který je brněnským odchovancem.

Zdroj: ČTK

Štítky HC Dynamo Pardubice, FC Zbrojovka Brno, David Tomášek, Brandon Maxwell, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, Brno, Petr Hubáček, Jan Káňa, Hynek Zohorna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pardubice v Brně překvapivě loupili. Kometu obrali o tři body díky vítězství 2:3  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.