Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Kometa doma porazila Olomouc a zůstává v čele tabulky

Hokejisté Komety Brno zdolali ve 13. kole extraligy Olomouc 5:3 a drží se po první čtvrtině základní části v čele tabulky. Dvěma góly se podílel na výhře útočník Jan Hruška a tři body za gól a dvě asistence se připsal nejproduktivnější hráč extraligy Marek Kvapil. Olomouc potřetí za sebou nebodovala.

 

Kometa dala základ svému vítězství v úvodní třetině, v níž soupeře přehrávala přesnější kombinační souhrou a hlavně důraznějším tahem na branku. I když se Hanáci snažili odpovídat rychlými protiútoky, střelecky se jim nedařilo. Hlavní překážku měli v brankáři Čiliakovi, který se přesně po měsíci po doléčení zranění vrátil na extraligový led.

První dvě branky Brňanů padly podle stejného scénáře - obránce Ondřej Němec z pravé strany místo střely přihrál najíždějícímu spoluhráči. První gól dal po jeho akci Hruška, druhý Erat. Při třetím gólu Kometa využila za 32 sekund první přesilovku. Hbitý a technicky vybavený Nečas našel volného Kvapila, jenž střelou po ledě snadno překonal brankáře Faltera.

"Chtěli jsme hrát dobře zezadu a nebýt bojácní. Bohužel jsme nechali zkušenému prvnímu útoku Komety hodně prostoru k tomu, aby nám dal rychle branky. Po třech inkasovaných brankách už byla naše role hodně těžká," poznamenal olomoucký útočník Burian.

Faltera od druhé třetiny vystřídal Konrád a po 52 sekundách nezareagoval na střelu obránce Tršky od modré čáry. "Po nevydařené první třetině jsme udělali změny v sestavě. Vystřídali jsme gólmany, hráli na tři pětky, proházeli hráče. Trošku se to zlepšilo. Ještě byl jeden zlomový moment za stavu 4:2, kdy jel Mikuš sám na branku. Kdyby skóroval, tak se ještě se zápasem dalo něco udělat," poznamenal Venera.

Čtyřbrankový náskok Brňany ukolébal, zaměřovali se více na hokejovou krásu. Hanáci slabší chvilku protivníka pohotově využili a v průběhu tří minut se po brankách Vyrůbalíka a Mikúše vrátili do zápasu.

"Po čtvrté brance jsme měli utkání pod kontrolou. Bohužel jsme začali hrát na krásu, soupeř nám dvakrát odjel. Po inkasování druhého gólu to nebylo nic příjemného," dodal asistent trenéra Brna Kamil Pokorný.

Zvrat ale Kometa nepřipustila. V závěrečné třetině pojistil výsledek svým druhým gólem večera Hruška. "Jsem rád, že jsem hokej hrát nezapomněl. Dnešní dva góly mi hodně psychicky pomohly. V mé situaci to byla pro mě
velká vzpruha,"
uvedl Hruška, který poprvé nastoupil v prvním útoku s Eratem a Kvapilem. Výsledek už jen korigoval v poslední minutě bývalý útočník Brna Burian.

Zdroj: ČTK

 

Štítky SK Sigma Olomouc, Marek Kvapil, Jan Hruška, HC Kometa Brno, FC Zbrojovka Brno, Brno, Ondřej Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa doma porazila Olomouc a zůstává v čele tabulky  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.