Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa slaví skvělý vstup do sezony! Dvakrát se Zlínem prohrávala, přesto si z moravského derby odváží tři body

Vynikající vstup do nové sezony se povedl brněnské Kometě na ledě PSG Zlín. Tým okolo kouče Libora Zábranského sice dvakrát prohrával, nepříznivý stav však díky gólům letních posil dokázal otočit a z moravského derby si tak odváží tři body za výhru 5:3.

O ideálním vstupu do sezony se však dalo mluvit jen ztěží. Po dvou vyloučeních šli hosté hned v úvodních minutách do oslabení třech, čehož zlínská elitní pětka po spolupráci Říčka, Holík a zakončující Bukarts využila. Také na druhé straně ovlivnily vstřelení góly fauly - při signalizované výhodě šest na tři se opřel do puku Kvapil a bylo vyrovnáno!

Pouhých 25 teřin stačilo ve druhé třetině domácím k opětovnému získání vedení. Holík zůstal sám před Čiliakem a bekhendovou střelou rozjásal zaplněnou šestitisícovou PSG arénu. Druhá polovina prostřední třetiny však patřila Kometě. Nejdříve si Kašík nešťastně srazil nahození Vojtěcha Němce zády do sítě a posléze se v 37. minutě dostala Kometa poprvé v zápase do vedení, když další z letních posil Marcel Harščák projevil v brankovišti největší důraz a procpal puk za Kašíka. Kometa si poté jednobrankové vedení do konce třetiny pohlídala.

Do třetí třetiny vletěli domácí po hlavě. Dočekalův dvouminutový trest využil nekompromisní pumelicí od modré Kotvan a stav byl opět nerozhodný. PSG aréna nabídla utkání jako na houpačce, což potvrdil v 51. minutě Kvapil střelou mezi betony Kašíka. Domácí pak zápas zvrátit nedokázali a pomyslný hřebíček do rakve jejich snažení zatloukl v samém závěru střeloud do prázdné branky Martin Zaťovič.

"S nasazením našich hráčů jsem spokojený. Myslím si, že v první třetině jsme mohli dát o gól víc, ale měli jsme problémy prosadit se v tom pět na tři. Naše nasazení bylo asi až moc extrémní. Brno to spíše odehrálo klidně a počkalo si na naše chyby. Nasazení tedy od nás dobré, ale z taktiky jsme zklamaní," okomentoval výkon svého týmu trenér Beranů Rostislav Vlach.

"Obrovské nasazení z obou stran, obě mužstva byla plná sil. Byla tam však obrovská nervozita z naší strany, z čehož pramenilo dost chyb a faulů. V úvodu utkání jsme to ustáli s jedním inkasovaným gólem. Druhou část jsme sice začali nešťastně, ale byli jsme pak lepší a se šťastnou trefou jsme otočili průběh zápasu. Vedli jsme 3:2, a ačkoli domácí zase srovnali, dotáhli jsme to ke třem bodům. Děkuji svému týmu a smekám před soupeřem, který podal taktéž parádní výkon," dodal k první výhře sezony asistent trenéra Komety Kamil Pokorný.

Martin Šeda

Štítky FC Fastav Zlín, HC Kometa Brno, PSG Zlín, Libor Zábranský, Paris Saint-Germain FC, Vojtěch Němec, Martin Zaťovič, Rostislav Vlach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa slaví skvělý vstup do sezony! Dvakrát se Zlínem prohrávala, přesto si z moravského derby odváží tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.