Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa v Chomutově rozehraje předkolo play off

V hokejové extralize začnou v pondělí vyřazovací boje o mistrovský titul. V úvodních zápasech předkola přivítá Zlín loňského finalistu Třinec a nováček soutěže Chomutov prověří Kometu Brno, která patřila - stejně jako Třinec - k hlavním předsezonním favoritům.

Hokejisté Komety se netají cílem navázat na čtyři roky starou cestu, kdy se probojovali z předkola až do finále. Tehdejší úspěšné tažení pamatují ze současného kádru obránci Kováčik s Malcem a útočníci Čermák, Němec, Káňa a Hynek Zohorna. Zvláštní náboj bude mít nadcházející série pro asistenta trenéra Martina Pešouta, který před sedmi lety vedl Chomutov v prvoligovém play off proti Brnu.

"Nyní budu na opačné straně. Mám proto dvojnásobnou motivaci Chomutov vyřadit. Ale není to o mně. Alfou a omegou ve výsledcích Chomutova je útočník Červenka, který tvoří hru. Musíme jej pohlídat. K sérii vyhlížíme s optimismem, protože jsme v minulých sezonách dokázali ubránit podobné hvězdy; plzeňského Straku a zlínského Čajánka. Chceme potvrdit, že jsme tým pro play off," uvedl Pešout.

Chomutov si zahraje play off extraligy poprvé. Kouč Břetislav Kopřiva tuší, že Kometa po nepovedené dlouhodobé části ožije. "Brno se dostalo z nepříjemné situace, kdy mohlo přijít o předkolo a teď to pro ně bude do play off velký impulz. Musíme být opatrní, protože mají hodně kvalitní kádr. V náš prospěch sice hraje výhoda domácího prostředí, ale série na tři vítězná utkání bývají vrtkavé," řekl Kopřiva.

Hned v úterý se na stejných stadionech hrají i druhé zápasy.


Piráti Chomutov (8.) - HC Kometa Brno (9.).

Začátky: pondělí 17:20, úterý 17:20 (ČT sport).

Vzájemné zápasy v sezoně: 4:6, 4:2, 1:3, 5:2 (nejproduktivnější hráči: Roman Červenka 3+2 - Jan Hruška 2+3).

Bilance vzájemných zápasů v play off extraligy: dosud spolu nehrály.

Nejproduktivnější hráči týmu v sezoně: Roman Červenka 49/61 (23+38) - Vojtěch Němec 50/41 (16+25).

Statistiky brankářů v této sezoně: Jakub Čech 2,59 a 91,87, Jan Strmeň 2,55, 90,91 a dvakrát udržel čisté konto, Miroslav Hanuljak 3,13 a 89,06, Robert Kristan 3,17 a 88,78 - Marek Čiliak 2,77, 90,64 a dvakrát udržel čisté konto, Karel Vejmelka 1,45, 93,98 a jednou udržel čisté konto, Martin Falter 3,28, 86,86 a jednou udržel čisté konto, Martin Falter.

Zajímavosti:

- Nováček Chomutov se představí v play off extraligy poprvé. Mezi elitu se vrátil v roce 2012 po dlouhých 38 letech a v samostatné české extralize (od ročníku 1993/94) tak hraje teprve třetí sezonu. V ročníku 2012/13 se Piráti zachránili v baráži a o sezonu později nikoliv.

- Kometa se v předkole play off přestaví podruhé. V roce 2012 uspěla proti Kladnu (3:0 na zápasy) a následně došla až do finále, kde podlehla Pardubicím (2:4).

- V play off extraligy se při neúčasti Chomutova oba celky nepotkaly, ale narazily na sebe dvakrát ve vyřazovací části v druhé nejvyšší soutěži. V roce 2007 vyhrál Chomutov ve čtvrtfinále první ligy 4:0 na zápasy a o dva roky později uspěla v semifinále Kometa 4:3 na utkání.

- Piráti po předchozích třech výhrách zakončili základní část dvěma porážkami. Po úterní domácí prohře se Spartou 1:3 v 51. kole definitivně přišli o naději na přímou účast ve čtvrtfinále a v pátek v Plzni (1:3) nechali odpočívat několik opor včetně nejproduktivnějšího hráče extraligy Romana Červenky.

- Kometa na konci dlouhodobé části vyhrála tři z posledních pěti zápasů, v nichž získala sedm bodů.

- Brněnský obránce Petr Štindl v pondělí oslaví 26. narozeniny a útočníkovi Filipu Dvořákovi bude ve středu 19

Zdroj: ČTK

Štítky Piráti Chomutov, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, Extraliga ledního hokeje, PSG Zlín, Roman Červenka, Vojtěch Němec, Martin Falter, Hynek Zohorna, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa v Chomutově rozehraje předkolo play off  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.