Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Talentovaný hokejový brankář Vejmelka přestoupil do Brna

Talentovaný hokejový brankář Karel Vejmelka přestoupil z extraligových Pardubic do Komety Brno. Devatenáctiletý juniorský reprezentant však bude i nadále působit hlavně v první lize, kde hájí barvy Třebíče.

Východočeši, za které Vejmelka nastoupil v minulé sezoně v seniorské extralize a chytal i v předkole play off, chtěli nadějného brankáře udržet, rodák z Třebíče však odmítl podepsat novou smlouvu a dopředu avizoval, že po skončení sezony chce odejít. Proto se ho pardubické vedení rozhodlo uvolnit.

"Ve stávající dlouholeté smlouvě, uzavřené do konce této sezony, měl Karel Vejmelka klauzuli o tom, že bude v Pardubicích ze studijních důvodů (navštěvuje Katolické gymnázium v Třebíči) absolvovat pouze předzápasový trénink a chytat za juniory. Pro letošní sezonu jsme mu nabídli, aby tvořil brankářskou dvojici v A týmu. Karel tuto nabídku nepřijal a chtěl dodržet zmíněnou klauzuli," uvedl sportovní manažer Pardubic Dušan Salfický na klubovém webu.

Dynamo se proto rozhodlo vsadit na zahraniční slovinsko-americkou dvojici Robert Kristan, Brandon Maxwell. "Tento režim šel akceptovat v juniorech, ne však v profesionálním režimu A týmu, kde musí být brankář na každém tréninku," podotkl Salfický s tím, že i tak Vejmelkovi nabídli novou víceletou smlouvu.

"Vedli jsme s ním i jeho rodiči dlouhodobá jednání. Vychovali jsme jej do velkého hokeje, bohužel však na naši zajímavou nabídku nereflektoval a projevil zájem po skončení sezony odejít z Pardubic do zahraničí," dodal Salfický.

Zdroj: ČTK

Štítky Karel Vejmelka, hokej, FC Zbrojovka Brno, HC Dynamo Pardubice, SK Horácká Slavia Třebíč, HC Kometa Brno, Dušan Salfický, Robert Kristan, Brandon Maxwell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Talentovaný hokejový brankář Vejmelka přestoupil do Brna  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.