Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Páté domácí vítězství pro Kometu. Brněnští porazili Spartu po nájezdech 2:1

Hokejisté Brna zdolali ve 13. kole extraligy Spartu 2:1 po samostatných nájezdech a uspěli doma popáté za sebou. Pražané po sérii tří vítězství podruhé za sebou prohráli. Vítězný gól v rozstřelu si připsal slovenský útočník Andrej Kollár, který také v polovině úvodní třetiny odpověděl na přesilovkovou trefu Filipa Chlapíka a vyrovnal na 1:1.

Prvních šest minut se hrálo poměrně v úsporném režimu, oba týmy se do šancí prakticky nedostávaly. Až v 7. minutě hrála Kometa přesilovku a nebezpečně zahrozil Zohorna, z mezikruží ale trefil pouze beton brankáře Kořenáře.

Domácím skončila přesilovka po minutě, jelikož se nechal vyloučit Ščotka. Sparta pak svému soupeři ukázala, jak snadné je využít početní výhodu. Hyka se bez větších problémů projel kolem Gulašiho a naservíroval kotouč přesně na zadní tyč, kde stál připravený Chlapík.

O necelé dvě minuty později bylo ve vyprodané Winning Group Areně pro domácí fanoušky zase veseleji. Kollár se dostal do úniku, který sice neproměnil, následně však uplatnil svůj důraz a dostal puk do branky.

V úvodu druhého dějství si Kometa zahrála dvě přesilovky. Ačkoliv se v nich dostávala do povedených kombinací, kotouč do prostoru mezi třemi tyčemi nedostala. To mohl změnit Pospíšil, kterého dobře našel zpoza branky Zohorna, obrovskou příležitost však neproměnil.

Ani Kollárova střela ze slotu brankou neskončila, pak i následná dorážka Konečného šla vedle. Postupem času se dostávala do tempa i Sparta, které patřil závěr druhé třetiny. Dvě velké šance měl Kempný, ale v obou případech pálil kousek nad Postavovu bránu.

Pražané i ve třetí části měli více ze hry. Krátce po zahájení třetiny vyslal z pravého kruhu Kemiläinen pořádnou pumelici, která se zastavila až na horní tyči. Posléze měl dvě velké šance Lajunen, který nejprve z levé strany poslal puk na Postavu, následně dorážku také nevyužil. Kometa mnoho šancí neměla a spíš se soustředila na obranu. Zahrozila ale akcí Konečného, který v levém útočném rohu vybojoval puk pro Kose, jehož ránu však vyrazil Kořenář.

Šlo se tak do prodloužení, ve kterém měly šance oba týmy. Nebezpečně zahrozil Salomäki, Postavovi se puk zakutálel před brankovou čárou, ale brněnský gólman se včas zaklonil a puk schoval. Na druhé straně se řítil sám do brejku Kos, jehož pokus se otřel o brankovou konstrukci. Napínavý duel tak musely rozseknout nájezdy. V nich se s góly roztrhl přímo pytel. Trefil se Zbořil, Cingel a a rozhodující byl gól Kollára. Za hosty skórovali Irving a Hyka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky sport, hokej, extraliga, 13. kolo, Brno, Sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Páté domácí vítězství pro Kometu. Brněnští porazili Spartu po nájezdech 2:1  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.