Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

VIDEO: Derby univerzit ovládla před vyprodaným Rondem Masarykova univerzita. Porazila VUT 4:3

Čtvrtému ročníku Hokejového souboje univerzit mezi týmy MUNI a VUT kralovali Medvědi z MUNI. Kavalíři své loňské vítězství neobhájili a Medvědi je porazili 4:3. Utkání sledovalo neuvěřitelných 7700 diváků ve vyprodané Winning Group Aréně.

Po loňské prohře byl tým Masarykovy univerzity připraven podle trenéra Jiřího Čtvrtníčka lépe než minulý rok. Trenéry potěšil také divácký zájem o zápas, protože byl více než týden dopředu vyprodán. „Jsme samozřejmě rádi, že byl zápas vyprodaný a že se ta akce posouvá dál, jak hokejově, tak i divácky a bylo vyprodáno už takto dopředu,“ řekl trenér týmu MUNI Čtvrtníček.

Utkání se od prvních chvil hrálo v rychlém tempu. V první polovině byl aktivnější tým Medvědů z MUNI, později začal iniciativu přebírat tým VUT. Prvního gólu se dočkali fanoušci Kavalírů. V patnácté minutě vystřelil VUT vedení Dominik Jeřábek. Masaryčka v první části neskórovala.

Fanoušci VUT znovu slavili ve třetí minutě druhé části, kdy se za Cavaliers trefil Mirek Březina. Ten se k puku dostal těsně po uplynutí oslabení týmu MUNI. Tým Medvědů snížil na rozdíl jednoho gólu ve dvanácté minutě díky Matyáši Horskému. Minutu před druhou sirénou zařídil Medvědům vyrovnání stavu utkání Tadeáš Jakubec.

V poslední třetině se MUNI opět dařilo a v páté minutě třetí části vstřelil branku Vojtěch Kadlic, čímž obrátil skóre ve prospěch Medvědů. Kavalíři však sedm minut před koncem základní hrací doby srovnali trefou Davida Cekra na 3:3.

O vítězi letošního souboje univerzit rozhodla krásná individuální akce Tadeáše Jakubce. Ten si najel do prostoru mezi kruhy a překonal brankáře Zlatnického. Následná krátká hra Kavalírů bez brankáře už k vyrovnání nestačila, a tak vítězství v zaplněném Rondu slavili hráči a fanoušci Masarykovy univerzity.

VUT Cavaliers Brno - HC MUNI 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)

VUT Cavaliers Brno: Š. Zlatnický – A. Běhal, M Březina, D. Cekr, F. Cekr, M. Černák, N Harmim, K Charvát, M. Jaroš, D. Jeřábek, B. Kolder, F. Korman, J. Malý, K. Man, R. Orsech, V. Pernický, V. Příhoda, V. Rybář, S. Saňa, P. Slabej, M. Slováček

HC MUNI: F. Král – R. Babulík, M. Bazala, O. Bláha, M. Drlík, M. Edl, M. Gergel, J. Gonos, O. Háněl, M. Horský, A. Hudík, T. Jakubec, V. Kadlic, Š. Kučera, Š. Linka, S. Malenovský, J. Morev, R. Prokopec, J. Řehák, T. Sedláček, M. Vaníček

Branky a nahrávky: 16. Jeřábek (Slováček), 24. Březina (Orsech), 54. Cekr (Charvát) – 33. Babulík (Horský), 40. Jakubec (Bazala), 46. Kadlic (Babulík), 60. Jakubec. Rozhodčí: Jan Pavel, Viktor Schenel. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se souhlasem organizátorů Hokejového souboje univerzit

Štítky sport, hokej, MUNI, VUT, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Derby univerzit ovládla před vyprodaným Rondem Masarykova univerzita. Porazila VUT 4:3  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.