Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Kometa porazila Mladou Boleslav 4:2. K výhře pomohla nová posila Mueller

Hokejisté Brna zvítězili v dohrávce 11. kola extraligy nad Mladou Boleslaví 4:2. Gólem a asistencí k tomu přispěla staronová posila Peter Mueller, který hrál za Kometu po dvou letech. Hosté třikrát inkasovali ve druhé třetině a zůstali v tabulce čtvrtí s 18 body. Brňané zvítězili potřetí za sebou a počtvrté v řadě na domácím ledě a mají na šestém místě už jen o bod méně.

Kometa si od počátku vytvořila převahu, ale v přesilové hře si její hráči sami zavařili. Laxním bráněním umožnili Buchtelemu projet celým kluzištěm a překonat někdejšího gólmana Mladé Boleslavi Krošelje, který dostal v brněnské kleci přednost před mladým Postavou.

Brno pokračovalo v náporu, do šance se po střele hostujícího Skalického dostal na druhé straně Konečný, jenže vyrovnání přišlo z hole svátečního střelce. Středem hřiště se prodral kanadský obránce Beaudin a vstřelil svůj první gól v extralize, v níž nastupoval za Spartu.

Začátek druhé třetiny vyšel lépe domácím. Po kombinaci třetího útoku korunoval svoji dosavadní herní aktivitu Konečný přesnou trefou nad lapačku brankáře Růžičky.

K zajímavému a svižnému zápasu přispívali i Středočeši, jenže zformovaná brněnská obrana je do vážnější střelecké příležitosti nepustila. A pokud ano, Pospíšilovu ránu vyrazil do bezpečí Růžička.

Miláček publika se vrací. Peter Mueller hlásí návrat do Komety Brno

Americký hokejový útočník Peter Mueller se vrací po dvou letech do Brna, v jehož dresu v sezoně 2020/21 vyhrál jako první cizinec kanadské bodování extraligy. Kometa o příchodu šestatřicetiletého hráče, který byl nyní bez angažmá, informovala na...

Ve 33. minutě odskočila Kometa do dvoubrankového náskoku opět po nedůslednosti mladoboleslavské obrany. Po pravém křídle ujel Pospíšil, na osu hřiště naservíroval Muellerovi a ten měl cestu ke své první brance ve staronovém působišti usnadněnou.

Když už se hosté nadechovali k náporu se snahou o korekci výsledku, pláchli do přečíslení brněnští útočníci. Mueller naservíroval puk Zbořilovi, který se gólově prosadil ve třetím zápase v řadě a odvedl domácí tým do kabin s tříbrankovým vedením.

Pro Brno to byl signál držet hosty co nejdále od Krošelje a aktivní obranou si hlídat náskok. Brněnský veterán mezi tyčemi se blýskl po střelách Lakatoše a Buchteleho, jeho spoluhráči zlobili při brejcích.

Hosté se dočkali snížení ve 48. minutě, kdy se prosadil Stránský a vykřesal pro hosty naději. Zápas získal na dramatičnosti, rychlé akce se střídaly na obou stranách. V 53. minutě byl blízko kontaktní brance Čajka, ale Krošelj byl na místě. Mladá Boleslav hrála v závěru přesilovku, kterou umocnila odvoláním brankáře, ale už se nedokázala prosadit. Bruslaři prohráli druhý ze čtyř venkovních zápasů této sezony.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Beaudin (Ščotka, Kollár), 22. Konečný (J. Kos, Rachůnek), 33. Mueller (K. Pospíšil, Beuadin), 39. A. Zbořil (Mueller, Bartejs) - 5. Buchtele (Závora, F. Pavlík), 48. Stránský (Skalický, Fořt). Rozhodčí: Jeřábek, Stano - Axman, Rampír. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Oslabení: 0:1. Diváci: 5637.

Brno: Krošejl - Ščotka, Davidson, Holland, Beaudin, Bartejs, Ďaloga, Gulaši - Flek, Cingel, Zaťovič - Mueller, A. Zbořil, K. Pospíšil - T. Rachůnek, Konečný, J. Kos - Jedlička, Kollár, Říčka - Okál. Trenér: Pokorný.

Mladá Boleslav: J. Růžička - A. Čech, Pyrochta, Bernad, Lintuniemi, F. Pavlík, Jánošík, Gewiese - Junttila, Fořt, Skalický - Lakatoš, Čajka, Buchtele - J. Stránský, Suchý, Malát - Dvořáček, Závora, Z. Doležal. Trenér: Král.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, 11. kolo, Brno, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa porazila Mladou Boleslav 4:2. K výhře pomohla nová posila Mueller  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.