Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Miláček publika se vrací. Peter Mueller hlásí návrat do Komety Brno

Americký hokejový útočník Peter Mueller se vrací po dvou letech do Brna, v jehož dresu v sezoně 2020/21 vyhrál jako první cizinec kanadské bodování extraligy. Kometa o příchodu šestatřicetiletého hráče, který byl nyní bez angažmá, informovala na svém webu.

„Peter se nikdy netajil tím, že Brno je pro něj druhý domov. Ke Kometě a jejím fanouškům má opravdu silný citový vztah, což hrálo u jeho návratu velkou roli," uvedl sportovní manažer Tomáš Vincour.

Mueller působil v Brně v letech 2018 až 2022 a patřil mezi klíčové postavy týmu. Před dvěma lety ale zástupci Komety už o jeho služby přestali mít zájem a útočník, který odehrál téměř 300 zápasů v NHL, zamířil do Vítkovic. V ostravském klubu ale loni v listopadu na vlastní žádost skončil a sezonu poté dohrál v Německu ve Wolfsburgu.

V Brně nyní věří, že Mueller výrazně pomůže zlepšit produktivitu týmu. Kometa v dosavadních osmi extraligových zápasech vstřelila 15 branek a před dnešní dohrávkou 9. kola proti Českým Budějovicím je předposlední v tabulce.

„V minulosti pomohl svým profesionálním přístupem a střeleckým instinktem ke spoustě vyhraným zápasům. Sám jsem s Peterem hrál, takže vím, čeho je na ledě schopný. A faktem je, že produktivita nás v probíhající sezoně zatím trápí," uvedl Vincour.

Mueller v české extralize odehrál celkem 259 zápasů, vstřelil 129 branek a přidal 149 asistencí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jiří Grulich, HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, Brno, Mueller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miláček publika se vrací. Peter Mueller hlásí návrat do Komety Brno  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.