Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brno ovládne vsetínské hokejové šílenství. Valaši vyprodali halu Komety a přijedou speciálním vlakem

O víkendu jsme informovali o tom, že hokejisté Vsetína odehrají domácí zápasy baráže o účast v extralize v Brně. Winning Group Arena, která je domovem brněnské Komety, bude hostit třetí a čtvrté utkání série s Kladnem, která se budou hrát 21. a 22. dubna. Případný šestý duel by se v Brně hrál 27. dubna. O vstupenku je obrovský zájem, nedělní duel už je vyprodaný a na ten pondělní zbývají poslední stovky lístků.

Hala Komety pojme o dva tisíce lidí víc než stadion Na Lapači

Vsetínští věděli už po triumfu ve finále prvoligového play off proti Zlínu, že pro boje o postup do extraligy nemohou využít vlastní stadion Na Lapači. Podle extraligových pravidel nesplňuje vsetínská hala podmínky pro barážové zápasy. Hlavním problémem jsou zastaralé neodpružené mantinely a nedostatečná kapacita míst na sezení, jichž musí být minimálně tři a půl tisíce.

O Brnu jako o nejpravděpodobnějším dějišti se spekulovalo hned po finále první ligy, v úvahu přicházel ale například i Zlín či další města. Nakonec se bude hrát v aréně Komety s kapacitou sedm tisíc sedm set diváků, což je zhruba o dva tisíce více, než je ve Vsetíně.

Zábranský s poskytnutím azylu neváhal. „Chtěl bych tímto velmi poděkovat Liboru Zábranskému a celé Kometě, že nám umožní odehrát naše barážová utkání ve svém domácím prostředí. Pro naše fanoušky půjde o svátek hokeje a věříme, že si jich do Brna najde cestu co nejvíc,“ doufal ještě o víkendu jednatel vsetínského klubu Petr Neumann v tiskovém prohlášení.

Kometa propůjčí arénu Vsetínu, který v Brně odehraje domácí zápasy baráže o extraligu

Hokejisté Vsetína odehrají domácí zápasy baráže o účast v extralize definitivně v Brně. Tamní Winning Group Arena, která je domovem brněnské Komety, bude s určitostí hostit třetí a čtvrté utkání série s Kladnem 21. a 22. dubna. Případný šestý...

Do Brna přijedou tisíce fanoušků Vsetína

Do Brna tak dorazí podporovat vsetínské hokejisty v boji o postup do extraligy tisíce fanoušků oděných do tradiční žluto-zelené kombinace, a to speciálním vlakem. Aktuálně se počítá s tím, že mašina v neděli potáhne ze Vsetína do Brna třináct vagonů, fanoušci však mají stále možnost kupovat jízdenky, takže číslo nemusí být konečné. Vlak vyrazí na stejnou trasu i v pondělí.

Nedělní utkání bylo během několika hodin vyprodané a stejný osud bude mít nejspíš i pondělní zápas. „Rondo je pro mě srdcovka. Zažil jsem tam krásné roky. Nebudu lhát, ale moc se tam těším i do šatny. Mluvil jsem i s kustodem Komety Petrem Ondráčkem a už mám i místo pro sebe, kde jsem sedával. Těším se moc a hlavně se na mě přijdou kouknout moji kamarádi i rodina. Je to pro mě splněný sen zahrát si zase v Rondu,“ řekl v klubovém rozhovoru útočník Vsetína a bývalý hráč Komety Miroslav Holec.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Patrik Žák/VHK ROBE Vsetín

Štítky hokej, baráž, Vsetín, Kladno, fanoušci, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno ovládne vsetínské hokejové šílenství. Valaši vyprodali halu Komety a přijedou speciálním vlakem  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.