Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Brna porazili Plzeň a upevnili si čtvrté místo v tabulce

, aktualizováno 25. února 2024, 21:20

Hokejisté Komety Brno vyhráli v 49. kole extraligy doma nad Plzní 5:1 a díky třetímu vítězství z posledních čtyř zápasů si upevnili čtvrté místo. Před pátým Litvínovem mají v boji o přímý postup do čtvrtfinále náskok tří bodů. Plzeň i přes prohru získala díky porážce Mladé Boleslavi s Pardubicemi jistou účasti v předkole play off.

Úvod zápasu patřil hostujícímu týmu, který byl o něco aktivnější. První pokus vyslal Lev, ale Furch si připsal úspěšný zákrok. Podobně se zaskvěl i po Mertlově ráně. Plzeň měla do zhruba 10. minuty územní převahu, ale mnoho vyložených tutovek si nevytvořila. Kometa se začala hlásit o slovo ve druhé polovině třetiny, navíc dostala i možnost hrát přesilovou hru.

Několik příležitostí Klouček dokázal ještě pochytat, ale na dělovku Cingela z mezikruží už neměl šanci. Kotouč zapadl přesně k levé tyči a Kometa vedla. Domácí polití živou vodou najednou diktovali tempo hry a zvýšit skóre mohl Kos, ten ale z dobré pozice orazítkoval jen horní tyč plzeňské brány.

Pokud byla první třetina vyrovnaná, ve druhé hrálo jen jedno mužstvo. Kometa jasně dominovala, vytvářela si šance a hlavně dávala góly. Nejprve sice Flek svůj samostatný únik neproměnil, ale mrzet ho to nemuselo. Pospíšil si protáhl střídání a počkal si na najetí Mosese, jenž z voleje propálil Kloučka.

Plzeňská střídačka na tento stav reagovala oddechovým časem, aby oživila herní projev svého týmu. Brňané ale dál soupeře válcovali. Zaťovič periferně viděl před brankou Fleka a tomu stačilo dopravit kotouč do poloprázdné klece.

Moravané se bavili pěknými akcemi, bavili diváky a Klouček měl co dělat, aby nedostal další gól. Velkou šanci měl Flek, pak také Pospíšil a kousíček chybělo i Zaťovičovi, aby vstřelil svou 250. branku v extralize i reprezentaci a dostal se do Klubu hokejových střelců deníku Sport.

Kometa se ale dalšího gólu přeci jen dočkala, když ze své druhé přesilovky podruhé udeřila. Sedmnáctou brankou v sezoně se blýsknul obránce Gazda, který dostal nabito na volej a Klouček byl bez šance. Pátý gól visel ve vzduchu po střelách Mosese a Zaťoviče, Indiáni ale v závěru třetiny další branku neinkasovali.

Do posledního dějství vstoupili hosté výborně. Uběhlo pouze 18 vteřin a po nahození plzeňského obránce si puk zpracovával na hranici brankoviště Schleiss, ale na Furcha nevyzrál. Při důrazu Plzně však přispěchal do situace Mertl a protlačil kotouč pod ležícím Furchem.

Vzápětí dostali plzeňští hokejisté první přesilovku v zápase. Zcela osamocen se ve slotu ocitl Rekonen, slibnou příležitost však nevyužil. Posléze zazářil Furch, poradil si se střelou Zámorského a poté úspěšně čelil i šanci Holešinského.

Kometa však žádné drama nepřipustila, hrála velmi pozorně a pokud bylo potřeba, znovu sevřela svého soupeře. Měla i šance, po střelách Svobody a Ďalogy se však vyznamenal Klouček. Přes 7000 fanoušků rozjelo mexickou vlnu a dočkalo se i páté branky. Flek dostal ideální pas před branku a pohotově zavěsil.

Hlasy trenérů po utkání 

Jiří Otoupalík (Brno): „Neměli jsme dobrý vstup do utkání, Plzeň byla důraznější, dobře bruslila a vytvořila si šance. V těch momentech nás podržel Dominik (Furch). Začali jsme dobře hrát v tom momentu, kdy jsme na konci přesilovky vstřelili gól. Druhá třetina byla z naší strany vynikající. Hráli jsme dobře, dali jsme tři góly a měli ještě nějaké šance. V poslední třetině jsme průběh utkání kontrolovali. Máme tři body, za což jsme opravdu velice rádi.“

Petr Kořínek (Plzeň): „Řekl bych, že první třetina z naší strany nebyla špatná, měli jsme tam několik šancí, ubránili jsme oslabení, bohužel chvíli po jeho konci jsme dostali gól. Po první třetině jsme si k tomu něco řekli, bohužel druhá třetina byla z naší strany hodně slabá, mockrát jsme zbytečně ztratili kotouč a celkově jsme si koledovali o další branku. To se nakonec také potvrdilo. Poslední třetina se již prakticky jen dohrávala, Kometa je zkušená a vítězství si pohlídala. Dnes tomu chybělo srdce, nasazení a určitá touha zápas vyhrát.“

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 5:1 (1:0, 3:0 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Cingel (A. Zbořil, Marcinko), 27. Moses (K. Pospíšil), 28. Flek (Zaťovič, Cingel), 35. Gazda (Ščotka, Zaťovič), 58. Flek (L. Kaňák, Ekrt) - 41. Mertl (Schleiss). Rozhodčí: Vrba, Jaroš - D. Klouček, Thuma. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 7039.

Brno: D. Furch - Gazda, Ďaloga, Holland, Ščotka, Moro, L. Kaňák, D. Svoboda - Flek, Cingel, Zaťovič - J. Kos, Marcinko, K. Pospíšil - Moses, A. Zbořil, Kohout - Kollár, Ekrt, Vincour. Trenér: Modrý.

Plzeň: M. Klouček - Zámorský, Malák, Dujsík, Kvasnička, Bučko, Laakso - Schleiss, M. Indrák, Holešinský - Lev, Benák, Pour - Rekonen, Mertl, Šiler - Jansa, M. Soukup, P. Straka - Matýs. Trenér: Kořínek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, 49. kolo, Brno, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna porazili Plzeň a upevnili si čtvrté místo v tabulce  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.