Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Třinec porazil Kometu 5:1, Cienciala překonal dvakrát uzdraveného Furcha

Třinečtí hokejisté porazili ve 39. kole extraligy na svém ledě Kometu 5:1. Obhájce titulu dal první dva góly zápasu ve čtvrté minutě během třinácti sekund a v půlce zápasu vedl 3:0. Dvě branky domácích vstřelil David Cienciala, tři body (1+2) si připsal Andrej Nestrašil. Brnu, které v předchozích pěti zápasech neztratilo ani bod, se vrátil do branky po dvou měsících uzdravený Dominik Furch. V dresu Oceláře debutoval v české extralize kanadský útočník Adam Helewka.

Třinec přivítal brankáře Furcha ledovou sprchou. Po učebnicové souhře a pasu Nestrašila zakončil do prázdné branky Růžička. Vzápětí zvýšil Cienciala tečí střely Jeřábka. Gól platil až po trenérské výzvě Ocelářů, protože rozhodčí původně rozpažili kvůli domnělému postavení útočícího hráče v brankovišti.

Šanci ke snížení promarnil z úniku Okál, jehož čistě odzbrojil o puk vracející se Kundrátek. Nebezpečnou střelu hostujícího Osburna z mezikruží zneškodnil Mazanec. V závěru třetiny stálo při Kometě štěstí, když pokus Smithe od modré čáry zastavila tyč.

Růžička minul ve 28. minutě odkrytou branku, ale o chvíli později se domácí radovali potřetí z dorážky Ciencialy. V první přesilové hře zápasu mohl domácí Helewka ozdobit svůj premiérový start v české extralize gólem, ale Kundrátkovu přihrávku usměrnil těsně vedle. Sekundu po vypršení trestu Kohouta udeřilo na opačné straně: Ščotkův výpad zakončil z dorážky do odkryté branky Marcinko.

V úvodu třetí třetiny zastoupil Jeřábek obětavým zákrokem Mazance a nedovolil Kollárovi, aby skóroval do odkryté branky. Posledních deset minut kouskovala vyloučení a jedno potrestal Nestrašil střelou z pravého kruhu. Skóroval po pasu Růžičky, který si v dresu Ocelářů připsal 700. bod.

Kometa se odhodlala dvě minuty před koncem ke hře šesti proti čtyřem, ale v poslední sekundě zpečetil výhru domácích Voženílek po návratu z trestné lavice. Třinec, který hrál bez šesti hráčů základní sestavy (Marinčin, Daňo, Hudáček, Kurovský, Hrehorčák a Čacho), tak porazil Brno i potřetí v sezoně.

Hlasy trenérů po utkání:

Vladimír Országh (Třinec): "Věděli jsme, že Kometa hrála poslední zápasy výborně. Velmi nám pomohl začátek, ve kterém jsme dali dva góly a uklidnili se. Hlavně první dvě třetiny jsme hráli velmi dobře. Když dalo Brno gól na konci naší přesilovky (na 3:1), jako by vycítilo šanci a ve třetí třetině mělo tlak i několik velmi dobrých příležitostí. Podržel nás brankář. Důležité také bylo, že jsme na konci zápasu ubránili oslabení. Pro nás to jsou velmi důležité body. Kluci to odmakali proti velmi silnému soupeři."

Jaroslav Modrý (Brno): "Špatně jsme vstoupili do utkání. Hráli jsme proti týmu, který je velice dobře koučovaný. Má hodně zkušeností a zápas si správně pohlídal. Když jsme se dostali do šancí, tak je podržel v důležitých momentech gólman. Jsem ale moc rád, že se nám vrátil Dominik Furch a že jsme ho zase viděli v bráně."

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. M. Růžička (A. Nestrašil), 4. Cienciala (J. Jeřábek), 30. Cienciala (Kundrátek, Helewka), 54. A. Nestrašil (M. Růžička, J. Jeřábek), 60. D. Voženílek (A. Nestrašil) - 37. Marcinko (Ščotka). Rozhodčí: Mejzlík, Šír - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4079.

Třinec: Mazanec - Polášek, Smith, KundrátekNedomlel, Marian Adámek, J. Jeřábek - M. Růžička, A. Nestrašil, D. Voženílek - Hel, ewka, P. Vrána, Cienciala - Walega, Miloš Roman, Sikora - Haas, Holinka, Dravecký. Trenér: Moták.

Brno: D. Furch - Gazda, Ďaloga, Osburn, Ščotka, Holland, L. Kaňák, Hrbas - Flek, Cingel, Zaťovič - A. Zbořil, Marcinko, K. Pospíšil - Moses, Kollár, Okál - Kohout, J. Kos, Vincour. Trenér: Modrý.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky hokej, Brno, třinec

Třinec porazil Kometu 5:1, Cienciala překonal dvakrát uzdraveného Furcha  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.