Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa porazila Liberec 4:1 a vyhrála popáté za sebou

Hokejisté Brna zdolali v 38. kole extraligy Liberec 4:1 a zapsali si na svoje konto páté tříbodové vítězství za sebou. Bílé Tygry porazili i potřetí v sezoně, rozhodly o tom tři branky ve třetí třetině. V tabulce je Kometa šestá, na dnešního soupeře se ale dotáhla na rozdíl jednoho bodu a na čtvrtý Litvínov ztrácí už jen čtyři body.

Kometa začala ve velké pohodě, vyplývající z předchozích výsledků, a brzy byla za svoji aktivitu odměněna. Gazdův nahozený puk proskákal přes brankoviště až za záda Paříka, brněnský obránce se trefil popatnácté v sezoně. Vedení mohl vzápětí navýšit Kollár, jenže z nájezdu libereckého gólmana nepřekonal.

Bílí Tygři, jimž chyběl v sestavě nejlepší střelec soutěže Rychlovský, byli v první třetině pomalejší, hůře kombinovali, přesto mohli vyrovnat. Vlach našel před brankou volného Filippiho, ale lídr kanadského bodování extraligy přestřelil Kavanovu branku.

Ještě v úvodu druhé třetiny mohl zvýšit vedení Brna Osbourn, Liberečtí ale zlepšili pohyb i důraz v útočném pásmu a přešli do ofenzívy. Ke gólu měli blízko jak zblízka Flynn, tak z dálky Derner, jenže Kavan byl vždy připraven.

Osmnáctiletý brněnský brankář vychytal i další velmi slibné příležitosti hostí a kapituloval až ve 34. minutě, kdy Filippiho nahozený puk přes změť clonících těl zapadl do sítě. Hosté měli zápas pod kontrolou, jenže mohli opět prohrávat po dvou šancích Fleka v závěru druhé třetiny.

Úvod závěrečné dvacetiminutovky se opět nesl ve znamení náporu Liberce, Filippiho střelu zastavila tyč, další střely pochytal Kavan. Po chybě a severočeské ztrátě puku v útočném pásmu ale našel Ščotka rozjetého Zaťoviče, který bekhendovým blafákem nedal Paříkovi šanci.

Vedoucí gól byl pro Brňany povelem pro ještě větší zpevnění defenzívy, v níž se snažili hladoví Bílí Tygři najít skulinku. Nepovedlo se jim to, naopak Flek uplatnil svoji rychlost, z vlastní třetiny ujel všem soupeřům a dalším blafákem nedal Paříkovi šanci.

Kometa aktivní obranou držela hosty daleko od své branky a po pár minutách libereckého power play napsal do prázdné branky tečku za domácím vítězstvím Pospíšil. Kometa tak v součtu s minulou sezonou porazila Liberec počtvrté za sebou.

Hlasy trenérů 

Jiří Otoupalík (Brno): „Bylo to velice těžké utkání, do kterého jsme dobře vstoupili. Byli jsme aktivní, měli jsme šance a dali jsme gól. Postupně jsme se vytráceli z ledu, Liberec převzal iniciativu, postupně nás dostal pod tlak, opět nás držel Kavan. Rozhodující momenty přišly ve třetí třetině, kdy to na sebe vzal Zaťovič, proměnil nájezd a dodal nám klid. Dotáhli jsme zápas do vítězného konce a jsme za to moc rádi.“

Boris Žabka (Liberec): „Neměli jsme možná ideální vstup do zápasu, kdy nás Kometa přitlačila a dala vedoucí gól. Vytvořili jsme si velké množství šancí, od zhruba 10. minuty jsme se dokázali s brněnskou hrou vyrovnat, i když jsme kvůli virózám nebyli v ideální sestavě. Musím dát do kabiny velký kredit, poněvadž 50 minut jsme tvořili hru, vytvářeli si šance, ale bohužel jsme je neproměňovali. Měli jsme být víc aktivnější v předbrankovém prostoru, bohužel takové zápasy se hrají. Mohli jsme si odvézt tři body.“

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Gazda (Marcinko, J. Kos), 46. Zaťovič, 53. Flek (Cingel), 58. Pospíšil - 34. Filippi (McCoshen, J. Vlach). Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík - J. Svoboda, Blažek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 7220.

Brno: Kavan - Gazda, Ďaloga, Osburn, Ščotka, Kaňák, Holland, D. Svoboda - Flek, Cingel, Zaťovič - J. Kos, Marcinko, Pospíšil - Moses, Kollár, Kohout - Kratochvíl, Ekrt, Okál. Trenér: Modrý.

Liberec: Pařík - Knot, Budík, Melancon, McCoshen, T. Galvas, Ivan, Derner - Faško-Rudáš, Filippi, J. Vlach - Hawryluk, A. Najman, Flynn - Pérez, Bulíř, Birner - Šír, Plos. Trenér: Pešán.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kometa Brno/Vít Golda

Štítky sport, hokej, extraliga, Brno, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa porazila Liberec 4:1 a vyhrála popáté za sebou  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.