Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa doma rozdrtila Vítkovice 7:1 a naplno bodovala počtvrté v řadě

Hokejisté Brna deklasovali ve 37. kole extraligy Vítkovice 7:1 a naplno bodovali počtvrté za sebou. Základ vysoké výhry položila Kometa čtyřmi brankami ve druhé třetině, dva góly a jednu asistenci si připsal Jakub Flek, bilanci 1+2 měl obránce Jan Ščotka. Kometa se posunula v tabulce na šestou příčku. Vítkovicím, které prohrály třetí ze čtyř posledních duelů, patří stále dvanáctá pozice.

V dresu Vítkovic se poprvé objevil po boku svého bratra Robertse lotyšský reprezentant Rihards Bukarts a hned při svém druhém pobytu na ledě pořádně prověřil mladého brněnského gólmana Kavana. Semifinalista Ligy mistrů tak dal jasně najevo, že nepřijel pouze bránit, nebezpečím zaváněly i střely Barinky a Deje.

Kometa ve vyrovnaném prvním dějství spoléhala na rychlé výpady, Flekův, Ďalogův i Marcinkův pokus ale Machovského v ostravské svatyni nevyvedly z klidu. Vedoucí gól Brna se zrodil po pěkné kombinaci druhého útoku, když po nezištné přihrávce Ščotky střílel do odkryté brány Pospíšil. Vítkovice odpověděly sprškou střel a šancí, všechny měly ale stejnou poslední instanci v osobě gólmana Kavana.

V úvodu druhé třetiny si slabší chvilku vybral vítkovický gólman Machovský, jehož z úhlu překonal Ekrt a zaznamenal tak svoji první extraligovou branku.

Kometa pak přestála nápor hostí, opět s velkým přispěním Kavana a svému protivníkovi dala lekci z produktivity. Flek našel z pravého křídla najíždějícího obránce Ščotku, který prostřelil Machovského a skóroval ve druhém duelu po sobě. Do velké herní pohody Jihomoravanů zapadla i jejich první přesilovka, po kombinaci zkušených Ščotky a Fleka se druhý jmenovaný prosadil střelou k tyči a vyhnal Machovského z vítkovické branky.

Ani Klimešovi ovšem nevydrželo čisté konto dlouho. V početní výhodě dvou hráčů na ledě se premiérově v brněnském dresu prosadil obránce Osburn a stanovil tak pětibrankový rozdíl.

Vítkovicím zlepšil náladu gól po 18 vteřinách třetí třetiny, kdy se trefil přesnou ranou do šibenice obránce Raskob, ale za necelou minutu je zmrazila šestá branka Brna, jejímž autorem byl Kohout. Zbořil sice vzápětí neproměnil trestné střílení, kanonáda Komety ale pokračovala, podruhé v zápase se trefil Flek. Brňané dohrávali duel v exhibičním tempu, ale další gól už nepřidali. Zůstali tak jednu trefu za vyrovnáním sezonního rekordního vítězství, kdy v listopadu porazili Kladno 8:1.

Kometa tak včetně jarní čtvrtfinálové série přerušila sérii tří výher Vítkovic.

Hlasy trenérů:

Jiří Otoupalík (Brno): „Podali jsme zase dobrý týmový výkon, opět výrazně podpořeným Honzou Kavanem v brance, který nás zejména v první třetině podržel. Rozhodující bylo také to, že jsme konečně proměňovali vypracované příležitosti a to vše jsme zužitkovali v zisk tří bodů."

Jiří Veber (Vítkovice): „První třetina nebyla z naší strany špatná a z pohledu na celé utkání byla rozhodující. Vytvořili jsme si šance, chyběl nám důraz před brankou, měli jsme tam špatné momenty v defenzívě, které se pak projevily ve druhé třetině, nedůslednost v naší obranné hře soupeř využil a pak to dopadlo tak, jak to dopadlo. Prostě jsme to dnes nezvládli."

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 7:1 (1:0, 4:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 15. K. Pospíšil (Ščotka, Osburn), 23. Ekrt (Kratochvíl, Ďaloga), 28. Ščotka (Flek, Cingel), 31. Flek (Ščotka), 34. Osburn (K. Pospíšil, Moses), 42. Kohout (Moses, L. Kaňák), 44. Flek (Ďaloga, Zaťovič) - 41. Raskob (Lakatoš, Chlán). Rozhodčí: Sýkora, Šindel - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 7049.

Brno: Kavan - Gazda, Ďaloga, Osburn, Ščotka, L. Kaňák, Hrbas, D. Svoboda - Flek, Cingel, Zaťovič - A. Zbořil, Marcinko, K. Pospíšil - Moses, Kollár, Kohout - Kratochvíl, Ekrt, Okál. Trenér: Modrý.

Vítkovice: Machovský (31. Klimeš) - Raskob, Percy, L. Kovář, Mikuš, Grman, Auvitu, R. Jeřábek - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Rihards Bukarts, Barinka, Roberts Bukarts - Vondráček, Claireaux, M. Kalus - M. Přibyl, Krieger, Dej. Trenér: Trnka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Vítkovice Ridera

Štítky sport, hokej, extraliga, Vítkovice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa doma rozdrtila Vítkovice 7:1 a naplno bodovala počtvrté v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.