Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Petr Holík odchází z Komety do prvoligového Zlína

Hokejový útočník Petr Holík odchází z extraligového Brna do prvoligového Zlína, kde bude hostovat do konce sezony. Kometa naopak získá obránce Marka Hrbase. Oba kluby o změnách v kádru informovaly na svých webech.

„Jsem velice rád, že se nakonec vše podařilo a Petra zase uvidíme ve žlutomodrém dresu. V rámci bodování extraligy je to jeden z nejlepších odchovanců našeho klubu. Věřím, že právě Petr bude velkou posilou, a i s příchodem (trenéra) Richarda Kapuše dostane tým ten správný impulz," uvedl generální manažer Jan Pravda.

Jednatřicetiletý Holík pomohl mateřskému Zlínu v roce 2014 k zisku mistrovského titulu, o tři roky později odešel do KHL, ale v Čerepovci rychle skončil a vrátil se do extraligy. Přes Mladou Boleslav zamířil do Brna, kde působil od ledna 2018.

V aktuální sezoně se mu ale tolik nedaří, i kvůli zdravotním problémům ztratil pozici v týmu a podle deníku Sport sám požádal o uvolnění do Zlína. V extralize nasbíral ve 30 zápasech 11 bodů za tři branky a osm asistencí, v minulé sezoně přitom zakončil základní část ziskem 48 bodů. Za Zlín poprvé nastoupí ve středu proti Jihlavě.

Také o rok mladší Hrbas se vrací do známého prostředí. Za Kometu hrál v minulé sezoně. V Brně by měl pomoct týmu vyřešit problémy s obránci, dlouhodobě jsou totiž mimo hru Rhett Holland a Radek Kučeřík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Libor Kožík/Berani Zlín

Štítky sport, hokej, extraliga, Holík, Hrbas, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Holík odchází z Komety do prvoligového Zlína  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.