Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kometa se vrací z Třince s prázdnou. Na Oceláře nevyzrála ani podruhé v sezoně

, aktualizováno 8. prosince 2023, 19:55

Třinečtí hokejisté zdolali ve 26. kole extraligy na svém ledě Kometu Brno 2:1. Útočník Martin Růžička zajistil domácím dvoubrankový náskok trefami ve 25. a 56. minutě. O první nulu v sezoně připravil brankáře Marka Mazance pouhých sedm sekund před koncem Tomáš Marcinko, který na jaře získal s Oceláři počtvrté titul.

Brno v předchozím utkání vyhrálo v Liberci díky výbornému nástupu, když už v čase 7:17 vedlo 3:0. Aktivně začalo i v Třinci. Střelu Kučeříka ale zastavila horní tyčka a v přesilových hrách nepřelstili Mazance zblízka Marcinko ani Flek.

Největší šanci si domácí vytvořili paradoxně v oslabení, ale Polášek nepřekonal v přečíslení dvou na jednoho Lukeše. Kometě sice patřila úvodní třetina, výraznou střeleckou převahu však nevyjádřila gólově.

Třinec se po přestávce zlepšil a nápor korunoval vedoucí trefou: Jeřábek vyslal od levého mantinelu prudkou přihrávku na branku, do které puk po teči Voženílka usměrnil Růžička. Zvýšit mohl Smith, ale zakončil nad.

Na opačné straně spálil dvě šance Flek. V prvním případě vzal v přečíslení dva na jednoho zodpovědnost na sebe, ale Mazanec jeho střelu ukryl do lapačky. O chvíli později si Flek vybruslil před branku a trefil levou tyčku.

Lukeš se vytáhl na začátku třetí třetiny proti Růžičkově ráně, s přibývajícím časem ale Kometa stupňovala tlak. Nejčastěji se v šancích objevoval Marcinko; jednou přestřelil a dvakrát na hranici brankoviště ztroskotal na Mazancovi. Ten si poradil i s nebezpečnou dorážkou Vincoura.

A tak udeřil opět kanonýr Růžička, když tečoval Adámkův pokus od modré čáry. Kometa se nevzdala. Sólo Kosa zneškodnil Mazanec, který ale v závěru neodolal: při hře bez gólmana zakončil Marcinko povedenou souhru zblízka pod horní tyčku. Na víc už však hostům nezbyl čas.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. M. Růžička (D. Voženílek, J. Jeřábek), 56. M. Růžička (Marian Adámek, D. Voženílek) - 60. Marcinko (Flek, Gazda). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4137.

Třinec: Mazanec - Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Marian Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel - M. Růžička, D. Voženílek, Pánik - Kurovský, P. Vrána, A. Nestrašil - Hrehorčák, Miloš Roman, Sikora - Doktor, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Brno: Š. Lukeš - Lintuniemi, L. Kaňák, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga - Moses, Cingel, K. Pospíšil - Flek, Holík, Zaťovič - J. Kos, Marcinko, Vincour - Kohout, A. Zbořil, Okál. Trenér: Modrý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky Brno, HC Kometa, hokej, sport, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa se vrací z Třince s prázdnou. Na Oceláře nevyzrála ani podruhé v sezoně  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.