Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa potvrdila domácí formu. Přehrála plzeňské Indiány

 Hokejisté Brna zvítězili ve 23. kole extraligy nad Plzní 4:1 a připsali si na své konto šesté vítězství v řadě na domácím ledě. Dvěma brankami k tomu přispěl obránce Daniel Gazda, dvě asistence si připsal Kristián Pospíšil. Plzeň neuspěla venku po dvou předchozích výhrách. Brňané poskočili v tabulce na šesté místo, Plzeň zůstala jedenáctá.

Úvod duelu přinesl svižnou hru na obou stranách a také po jednom vyloučeném hráči. V přesilových hrách ale dominovaly obrany a tak se střelci k vážnějšímu zakončení nedostali. Kometa získala převahu, zatlačila svého soupeře před jeho branku, zasypala Hlavaje sprškou střel a dvě vteřiny před koncem druhé přesilovky byla Gazdova bomba úspěšná a přinesla Brnu zasloužené vedení, na které nedokázala Plzeň z útočného pohledu vůbec reagovat.

Po první přestávce přidala Plzeň v bruslení, čímž částečně otupila brněnský nápor, nikoliv však efektivitu. Nejproduktivnější hráč Komety Moses si najel na pas Pospíšila a přes bránícího hráče hostí prostřelil i Hlavaje. Západočeši dostali možnost ke korekci stavu při dvou přesilovkách v řadě, které se na 23 vteřin prolnuly do dvojnásobné výhody. Indiáni tuto výhodu nevyužili, gól na 1:2 vypálil od modré bombou až Zámorský při plném počtu hráčů na ledě.

Ve větším rozletu bránila Škodě vlastní nedisciplinovanost, s vypětím všech sil ubránili její hráči čtyřminutové oslabení, nicméně inkasovali krátce po návratu Piskáčka, kdy se podruhé v utkání trefil obránce Gazda. Dvě velké šance Brna na začátku třetí třetiny chytil Mosesovi a Pospíšilovi výborný Hlavaj a udržel tak naděje na to, aby jeho spoluhráči zápas ještě zdramatizovali. Kometa však měla častěji puk na svých holích a brzdila tím ofenzívu soupeře, který si ani příležitosti nevytvořil.

Pět a půl minuty před koncem dostali hosté po bitce pětiminutovou výhodu přesilovky, kterou nevyužili ani při odvolání brankáře, naopak do prázdné branky jistil výhru kapitán Zaťovič. Brňané porazili Plzeň i podruhé v sezoně a vyhráli šest z posledních sedmi vzájemných zápasů.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Gazda (A. Zbořil, K. Pospíšil), 25. Moses (K. Pospíšil), 38. Gazda (Okál, Ekrt), 59. Zaťovič (Kučeřík) - 30. Zámorský (Mertl). Rozhodčí: Pražák, Květoň - Zíka, Blažek. Vyloučení: 5:6, navíc Ščotka 5 min a do konce zápasu, K. Pospíšil- Pour oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 6420.
Brno: Š. Lukeš - Lintuniemi, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga, L. Kaňák - Moses, Cingel, K. Pospíšil - Flek, Ekrt, Zaťovič - J. Kos, Marcinko, Vincour - Kohout, A. Zbořil, Okál. Trenér: Modrý.
Plzeň: Hlavaj - Zámorský, Laakso, A. Jiříček, Piskáček, Kvasnička, Dujsík - Holešínský, Mertl, Schleiss - Lev, M. Indrák, Söderlund - Šiler, Jansa, Rekonen - Matýs, P. Straka, Pour. Trenér: Kořínek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa potvrdila domácí formu. Přehrála plzeňské Indiány  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.