Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa vypráskala Kladno osmi brankami. Hattrickem zazářil Vincour

Hokejisté brněnské Komety si po reprezentační pauze zastříleli, když v devatenáctém kole extraligy na domácím stadionu zdemolovali Kladno 8:1. Za Brno se třemi brankami blýskl útočník Vincour. Brňané napravili nezdar z Českých Budějovic a vrátili se na vítěznou vlnu. Naopak Kladno prohrálo počtvrté v řadě.

Brno vstoupilo do zápasu zostra a brzy bylo za svoji aktivitu odměněno. Brízgalovi vypadl pod tlakem útočníků Komety z lapačky puk, který putoval na palebnou pozici pro obránce Gazdu a ten našel skulinu mezi betony kladenského brankáře.

Středočeši se z domácího sevření dostali při čtyřminutovém trestu pro Okála, při němž se dvakrát vyznamenal Furch, jehož spoluhráči se pak v plném počtu opět pustili do dobývání branky Rytířů. Ve 14. minutě po přihrávce Marcinka střílel těsně vedle Pospíšil a pár sekund před prvním klaksonem spálil vyloženou šanci při přečíslení tří na jednoho Moses.

Americký útočník se neprosadil ani ve 24.minutě, kdy mu další velkou šanci zlikvidoval skvělým zákrokem Brízgala. Kladenský gólman nestačil až na následnou přesilovkovou kombinaci brněnské speciální formace, na jejímž konci byla opět gólová rána obránce Gazdy.

Rytíři sice předváděli útočný hokej, jenže k efektivnímu vyjádření jim chyběla jednak přesnější střelba a jednak větší důraz před Furchem. I proto se řada útočných akcí nedala označit přívlastkem gólová.

Lekci z produktivity tak Kladnu dal zkušený Marcinko, který dorazil vlastní střelu. Kometa byla při chuti, využívala nedůsledností v hostující obraně a o dvě minuty později přidala čtvrtou trefu, když se dva dny před svými 33. narozeninami trefil Vincour a číselně tak vyjádřil herní i střeleckou dominanci Brna.

Do třetí třetiny nastoupil v kladenské brance místo Brízgaly Bow. Brňané zvolnili v tempu, přenechali iniciativu soupeři. Procházka trefil ve 44. minutě tyč. Jenže Kometě stačily čtyři sekundy přesilovky k pátému gólu: zblízka po buly se prosadil opět Vincour. Krátce poté prostřelil Bowa z mezikruží i Okál a vzal tak Rytířům veškerou naději.

Malou náplastí pro ně byla Klepišova trefa pět minut před koncem, která sebrala Furchovi čtvrté čisté konto v sezoně, na což odpověděl ve svém životním duelu Vincour a dvě minuty před koncem zkompletoval hattrick. Tečku za rekordním vítězstvím Brna v sezoně napsal Lintuniemi.

Kometa porazila Středočechy i podruhé v ročíku a celkově popáté v řadě, navíc v těchto duelech ztratila jen bod. Brňané se tak vítězně naladili na nedělní šlágr, v němž doma hostí Spartu.

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 8:1 (1:0, 3:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 2. Gazda, 25. Gazda (A. Zbořil, Marcinko), 33. Marcinko (Ščotka, Lintuniemi), 35. Vincour (J. Kos, Marcinko), 47. Vincour, 48. Okál (Flek), 59. Vincour (J. Kos), 60. Lintuniemi (Ščotka, Moses) - 55. Klepiš (Dotchin, T. Hejda). Rozhodčí: Kika, Obadal - Axman, Lederer. Vyloučení: 5:5, navíc Kučeřík (Brno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 7145
Brno: D. Furch - Lintuniemi, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga - Moses, Cingel, K. Pospíšil - J. Kos, Marcinko, Vincour - Flek, Holík, Zaťovič - Kratochvíl, A. Zbořil, Okál. Trenér: Modrý.
Kladno: Brízgala (41. Bow) - T. Hejda, Dotchin, Martenet, Ticháček, Slováček, Veber - Tralmaks, Klepiš, Sideroff - Frolík, Pytlík, Jarůšek - Smoleňák, Melka, M. Procházka - O. Bláha, Babka, Strnad. Trenér: O. Vejvoda ml.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Markéta Křížová

Štítky Kometa. Brno, Extraliga, Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa vypráskala Kladno osmi brankami. Hattrickem zazářil Vincour  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.