Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa přivedla hrdinu ze stříbrné dvacítky. Útočník Kos se vrací domů z Finska

Návrat ztraceného syna hlásí brněnská Kometa, která zlanařila do kádru dvacetiletého útočníka Jakuba Kose. Hokejista se zkušenostmi z mládežnických reprezentací přichází do Brna na hostování z finského Ilvesu Tampere. Držitel stříbrné medaile z letošních dvacítek si premiéru v modrobílém dresu odbude příště týden.

Metr devadesát vysoký centr působil v poslední čtyřech letech v zahraničí. Zkušenosti sbíral rodák z Kuřimi ve Finsku, kde nastupoval v první i druhé nejvyšší soutěži. Nyní další starty přidá v extralize, kterou si zahraje poprvé v kariéře. Navíc za mateřský klub, do nějž přichází na hostování. 

„Jsem moc rád, že se vracím domů a do míst, které dobře znám. V Kometě jsem strávil krásné roky a už se nemůžu dočkat, jak s týmem vyjedu na led. Znám pár kluků, s Brnem jsem byl často v kontaktu, nejdu do neznáma,“ uvedl na klubovém webu Jakub Kos, kterého v roce 2019 draftovala Florida. 

Držitel stříbra z mistrovství světa dvacetiletých se k Brňanům připojí o víkendu, kdy přiletí a bude se snažit přesvědčit o svých kvalitách trenéra Jaroslava Modrého. Tomu se při dlouhodobém zranění Andreje Kolláru hodí do sestavy další střední útočník.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ronald Hansel

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa přivedla hrdinu ze stříbrné dvacítky. Útočník Kos se vrací domů z Finska  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.