Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vítkovice dokonaly obrat proti Kometě a obraly ji o tři body

, aktualizováno 15. října 2023, 17:39

Hokejisté brněnské Komety nezvládli dramatický duel jedenáctého kola extraligy, když na domácím ledě podlehli Vítkovicím 3:5. Brno v utkání dvakrát vedlo, přesto Ostravané vždy srovnali a ve třetí třetině dokonali brat. Hosté zvítězili podruhé v řadě a postupně se zvedají z ligové dna tabulky. Naopak Brňané nenavázali na výhru s Plzní a připsali si třetí domácí porážku.

Oba týmy začaly velmi ofenzivně a před brankáři nebyla nouze o dramatické okamžiky. Vítkovický obránce Raskob zachraňoval po Kohoutově střele za překonaného Klimeše na brankové čáře, na druhé straně hřiště zase zasahoval Furch po nepříjemné bekhendové střele Percyho.

Právě kanadský obránce měl prsty v prvním gólu - jeho střelu od modré čáry Furch jen vyrazil a Kotala jej zblízka procpal za brankovou čáru. Totéž se ale při nájezdu nepodařilo Claireauxovi o čtyři minuty později, francouzský útočník ve vyložené pozici trefil jen rameno brněnského gólmana.

První třetinu pak ovládli domácí hokejisté, avšak ke gólovému potvrzení převahy jim chyběl větší důraz směrem k bráně a také přesnější koncovka.

Po první přestávce mělo Brno nadále herně navrch, ale brzdily ho nepřesnosti ve finální fázi. Vyšla mu až druhá přesilovka v zápase, v jejímž závěru nabil Ščotka Cingeľovi, jehož dělovka skončila za Klimešem.

Důležitým momentem utkání se stala 35. minuta. Nejprve Vincour vystihl rozehrávku Vítkovic a jeho ideální přihrávku proměnil ve vedoucí gól Brna Zaťovič. O 33 sekund později však vyrovnal bombou od modré čáry Roberts Bukarts. Kometa si vzala trenérskou výzvu kvůli možnému bránění gólmanovi od Muellera, ale neuspěla.

Divoká třetina tím zdaleka neskončila. Další nedůslednost vítkovické obrany potrestal po přihrávce Cingeľa Moses, jenže za dalších 30 sekund těsně před sirénou vyrovnal Lakatoš svým důrazem a dorážkou v brankovišti.

Oběma týmům bylo jasné, že klíčem k případné výhře by byla vedoucí branka. O něco blíže k ní měli hosté, když Lakatoš trefil ve 45. minutě tyčku. Vítkovičtí navíc nevyužili 40 sekund trvající dvojnásobnou přesilovku.

Kometu to nakoplo, lépe bruslila, jenže defenzíva hostí stála v závěru na pevných základech. Domácí doplatili na špatnou disciplínu: po dalším vyloučení už hosté početní výhodu využili, když se prosadil Krieger. Výhru pak do prázdné branky pojistil kapitán Lakatoš.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 3:5 (0:1, 3:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 28. Cingeľ (Ščotka), 35. Zaťovič (Vincour), 40. Moses (Cingeľ, Holland) - 8. Kotala (Percy, M. Kalus), 35. Roberts Bukarts (Percy, Grman), 40. Lakatoš (Raskob, P. Zdráhal). 54. Krieger (Percy, Mueller), 59. Lakatoš. Rozhodčí: Ondráček, Vrba - Rampír, Blažek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 6847.

Brno: D. Furch - Ščotka, Lintuniemi, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga, L. Kaňák - Moses, Cingeľ, Okál - A. Zbořil, Marcinko, Kohout - Horváth, Holík, Zaťovič - Boltvan, Vincour, Jenyš. Trenér: Modrý.

Vítkovice: Klimeš - Grman, Percy, Raskob, Mikuš, Prčík, Gewiese, J. Stehlík - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, P. Zdráhal - M. Kalus, Claireaux, Kotala - Krejsa, Dej, Fridrich. Trenér: Holaň.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky Brno, Vítkovice, Kometa, hokej, sport, zápas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítkovice dokonaly obrat proti Kometě a obraly ji o tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.