Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa se veze na vítězné vlně. Z tápající Plzně veze tři body

Hokejisté brněnské Komety se po rozpačitém startu do extraligy rozjeli. Formu jihomoravského týmu odnesla v předehrávce desátého kola soutěže Plzeň, která před domácími fandy podlehla Brnu 1:2. Brňané uspěli popáté z posledních šesti zápasů a stoupají tabulkou vzhůru. Naopak ze dna se neodlepili Západočeši, kteří nenavázali na předchozí výhru s Vítkovicemi.

Plzeň nastoupila už se švédským útočníkem Timem Söderlundem, který přišel z Mladé Boleslavi. Zařadil se do první formace k Jakubu Lvovi a Janu Schleissovi, nechyběl na přesilovkách a připsal si v ní i asistenci. Naopak tým Indiánů opustil kanadský útočník Luke Adama, který po předčasném konci angažmá na západě Čech odešel do Banské Bystrice.

Kometě chyběl slovenský útočník Kristián Pospíšil a poprvé od 17. září se vrátil do hry Tomáš Vincour. Premiérově se zařadil do prvního týmu Brna devatenáctiletý útočník Jan Ekrt.

V úvodu zahrozili hostující Zbořil a Holík, gólman Pavlát si poradil i s Mosesovou střelou. V 9. minutě už se hosté radovali z vedení. Plzeňský gólman si musel při tlaku Brňané chvíli poradit bez hokejky, ale jen krátce poté, co mu ji podal Zámorský, jej překonal z pravého kruhu Kohout hrající jubilejní 300. zápas v extralize. Letní posila z Karlových Varů se v 10. startu za Kometu radovala z prvního bodu.

Na potvrzení branky si ale musel počkat, protože Plzeň si vzala trenérskou výzvu kvůli postavení Zbořila na brankovišti. Sudí Pražák s Ondráčkem po prozkoumání videa gól uznali a domácí se navíc museli bránit v oslabení. To se jim povedlo a navíc po Zbořilově chybné rozehrávce trefil Pour pravou tyč. Zvýšit mohl ve 14. minutě po Cingeľově bekhendové přihrávce Okál, který ztroskotal na pravém betonu Pavláta. Navíc se s ním srazil, plzeňský gólman zůstal na ledě, ale pokračoval v utkání.

V čase 14:26 při Zembolově vyloučení se dočkala Plzeň vyrovnání. Söderlund nabil na modrou čáru Zámorskému, jehož rána letící vedle se odrazila za Furcha do branky od brusle Lva. Plzeňský útočník hrající kvůli jiným potížím s košíkem, tak slavil vyrovnání s bolestivou grimasou v obličeji.

Před první pauzou se při hře čtyř proti čtyřem natlačil před brněnskou branku Holešinský, ale neuspěl podobně jako na druhé straně po Cingeľově nabídce osamocený Ďaloga. V úvodu druhé části při Marcinkově vyloučení prověřil Furcha Rekonen. Po Ščotkově faulu se Kometa bránila 74 sekund ve třech proti pěti a odolala. Dvě velké šance měl Holešinský, který v prvním případě z pravé strany minul odkrytou branku a v druhém jeho pokus ze stejné pozice vykopl brněnský gólman levým betonem. Když už byli hosté ve čtyřech, ujel Flek, ale Pavlát vytěsnil jeho střelu vyrážečkou.

V polovině druhé druhé třetiny při Janasově vyloučení vrátil střelou z otočky Kometě vedení Vincour, který se prosadil po desetizápasovém půstu poprvé od 26. února. Při Marcinkově trestu pálil Söderlund. Plzeň se pak ubránila při Matýsově pobytu na trestné lavici a sama se neprosadila při Hollandově vyloučení.

Kometa bránila těsný náskok. Za domácí neuspěl v třetí třetině Holešinský, ale velké šance Indiánům chyběly. V 54. minutě byl blízko pojistky náskoku Komety Flek, který ale v úniku trefil horní tyč. Po zaváhání Poura, jenž hrál 200. duel v extralize, kryl Cingeľovu střelu Pavlát. Domácí kouč Kořínek sáhl dvě a tři čtvrtě minuty před koncem k power play, ale hosté se ubránili.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Lev (Zámorský, Söderlund) - 9. Kohout (Gazda, Ďaloga), 30. Vincour (Flek, Cingeľ). Rozhodčí: Pražák, Ondráček - Gerát, Zíka. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 3893.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Michal Houdek, Piskáček, Malák - Söderlund, Lev, Schleiss - Matýs, Mertl, Holešinský - Rekonen, Jansa, Pour - M. Indrák, P. Straka, K. Hrabík - Šiler. Trenér: Kořínek.
Brno: D. Furch - Ščotka, Lintuniemi, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga - Moses, Cingeľ, Okál - A. Zbořil, Marcinko, Kohout - Flek, Holík, Zaťovič - Jenyš, Vincour, Zembol - Ekrt. Trenér: Modrý.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebok/H Kometa Brno

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa se veze na vítězné vlně. Z tápající Plzně veze tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.