Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa si poradila s Olomoucí. V prodloužení rozhodl Ščotka

Hokejisté brněnské Komety se vrátili na vítěznou vlnu, když v devátém kole extraligy uspěli doma nad Olomoucí 3:2 v prodloužení. Vítěznou trefu vstřelil obránce Jan Ščotka, který dělovkou propálil brankáře Konráda. Brno zvítězilo potřetí z posledních čtyř duelů. Olomouc naopak nenavázala na domácí vítězství s Plzní a musí se spokojit s bodem.

Kometa zahájila moravský souboj aktivně, výborným bruslením a rychlou kombinací se dostávala do obranné třetiny Hanáků, kteří však byli na tento způsob hry připraveni a uzamkli prostor před Konrádem. Do ojedinělé šance se dostal Flek, ale olomoucký brankář jeho ránu vyrazil.

Hostům mohla svitnout naděje na vedoucí gól při přesilové hře, která se jim však nepovedla. Největší šanci při nerovnovážném počtu hráčů na ledě měl opět Flek, ale i další minisouboj vyhrál olomoucký brankář. Největší šanci v jinak nepřesné první třetině měl olomoucký Navrátil, který po rychlém brejku prvního útoku trefil horní tyčku Furchovy branky.

Ve druhé třetině dlouho dominovaly obrany v čele s oběma brankáři. Útočné vozby obou týmů nedokázaly proměnit ani přesilové hry a tak se skóre měnilo až v závěru druhého dějství. Nejprve Kometa zúročila svůj narůstající nápor a po rychlé kombinační akci poslal puk za Konráda Zbořil, který tak skóroval poprvé v sezoně. Brno však vedení dlouho neudrželo. Olomouc se prosadila po ojedinělém útočném výpadu, kdy se přesně k tyči Furchovy branky trefil Kucsera.

Ve třetí třetině se obraz hry nezměnil. Brňané byli aktivnější, jenže marně - a mnohdy i složitě - hledali cestu, jak se přes modrou čáru dostat před Konráda. Když už se to Kometě podařilo, trefil Pospíšil tyčku a Moses z dorážky minul. Olomouci sázka na poctivou obranu vycházela. K tomu přidala občasné výpady - po jednom z nich a nedůrazu brněnské defenzívy poslal Hanáky do vedení Kunc.

Brňany postavila na nohy dvojnásobná početní výhoda, v níž se pátým gólem v ročníku prosadil obránce Gazda a necelých sedm minut před koncem základní doby vyrovnal na 2:2. Vítězný gól měl na holi Cingeľ, ale Konrád další z minisoubojů s brněnskými útočníky zvládl a poslal tak duel do prodloužení.

V něm dostalo Brno možnost trestného střílení v čase 61:08, Pospíšil jej sice proměnil, ale sudí gól odvolali, neboť Konrád se dotkl puku před tím, než jej brněnský střelec poslal do sítě. Vzápětí hrála Kometa přesilovku, těsně před koncem dvouminutové výhody propálil Konráda Ščotka a jeho první gól v sezoně zajistil Brnu výhru.

HC Kometa Brno - HC Olomouc 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 37. A. Zbořil (Ďaloga), 54. Gazda (Holík, Moses), 64. Ščotka - 39. Kucsera (Anděl, Sirota), 49. Kunc (Anděl, Kucsera). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Axman, Blažek. Vyloučení: 2:5. Využití 1:0. Diváci: 6708.

Brno: D. Furch - Ščotka, Lintuniemi, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga, Zahradníček - Moses, Cingeľ, K. Pospíšil - A. Zbořil, Marcinko, Kohout - Flek, Holík, Zaťovič - Jenyš, Zembol, Okál. Trenér: Modrý.

Olomouc: Konrád - Řezníček, Ondrušek, A. Rutar, Sirota, Škůrek, Svrček, T. Černý - Bambula, J. Knotek, Navrátil - Klimek, Macuh, Chmielewski - Orsava, P. Musil, Kusko - Kucsera, Anděl, Kunc. Trenér: J. Tomajko.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kometa Brno

Štítky Kometa, Hokej, Extraliga, 9. kolo, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa si poradila s Olomoucí. V prodloužení rozhodl Ščotka  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.