Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa ukončila výsledkovou bídu. Vynulovala Motor a slaví první výhru

, aktualizováno 27. září 2023, 21:20

Hokejisté Brna porazili v 5. kole extraligy České Budějovice 4:0 a zaznamenali první vítězství a první bodový zisk v sezoně. O své výhře rozhodli Brňané třemi brankami ve druhé třetině. Dominik Furch si při svém čtvrtém startu připsal první čisté konto. Jihočeši nenavázali na tři výhry za sebou a prohráli podruhé v novém ligovém ročníku.

Kometu po sobotním odstoupení Patrika Martince vedl podruhé jako hlavní kouč jeho asistent Jaroslav Modrý, jenž ještě v minulé sezoně vedl právě Jihočechy. Po jednozápasové pauze mohl opět počítat se zkušenými Furchem i Marcinkem.

Do utkání vstoupili domácí se zodpovědnou obranou a útočnými výpady. V koncovce však chyběl Brňanům větší klid, což se projevilo při šancích Kohouta, Fleka i Marcinka.

České Budějovice v čele s Hrachovinou dobře bránily a opticky držely s Brnem krok. Jedinou šanci Jihočechů měl Ordoš, jehož střelecký pokus z ideální pozice v 10. minutě zlikvidoval pozorný Furch.

Ve druhé třetině Brno vystupňovalo svůj tlak, ve 23. minutě neproměnil sólo Okál, o dvě minuty později se dostal do slibné střelecké pozice kapitán Zaťovič, ale oni on na jihočeského gólmana nevyzrál.

Čekání na gól ukončila první přesilová hra domácích, už po 18 sekundách početní výhody a zdařilé kombinaci se prosadil obránce Gazda. Kometa se uklidnila, bez potíží přežila oslabení a udeřila podruhé. Po přihrávce Cingeľa se vůbec poprvé trefila letní americká posila Moses. Netrvalo dlouho a krásnou kombinaci zkušeného třetího útoku Brna zakončil Flek třetí brankou.

Nejlepší třetina Brna v současném ligovém ročníku přinesla na hokejky domácích herní pohodu. V úvodu třetí třetiny mohli navýšit vedení Komety Zbořil a Okál. Prioritou Brna ale bylo nedostat gól. Šanci na první trefu Jihočechů měl v 53. minutě Doudera, ale nedal. Domácí zaslouženou výhru bez větších problémů uhájili a v samotném závěru ji potvrdil čtvrtou brankou kapitán Zaťovič. Kometa tak zvítězila v domácích duelech s Motorem počtvrté za sebou s plným bodovým ziskem.

HC Kometa Brno - Banes Motor České Budějovice 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Gazda (A. Zbořil, Holík), 33. Moses (Cingeľ), 35. Flek (Zaťovič, Lintuniemi), 59. Zaťovič (Flek, Ščotka). Rozhodčí: Mrkva, Vrba - Hlavatý, Rampír. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 5086.

Brno: D. Furch - Ščotka, Lintuniemi, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga - Moses, Cingeľ, K. Pospíšil - A. Zbořil, Marcinko, Kohout - Flek, Holík, Zaťovič - Kratochvíl, Zembol, Okál. Trenér: Modrý.

České Budějovice: Hrachovina - Pýcha, Gulaši, Hovorka, M. Doudera, Kachyňa, Štencel - Gulaš, Harris, D. Simon - Kubík, Pech, Ordoš - Valský, Kříž, F. Přikryl - M. Toman, Vopelka, Chlubna. Trenér: Čihák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Kometa Brno/Ivo Dostál

Štítky Brno, sport, hokej, Kometa, zápas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa ukončila výsledkovou bídu. Vynulovala Motor a slaví první výhru  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.