Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Litvínov si veze z Brna tři body. Kometa potřetí v řadě prohrála

, aktualizováno 22. září 2023, 21:34

Hokejisté brněnské Komety ve třetím kole zapsali další porážku. Tentokrát svěřenci Martince nestačili na Litvínov, kterému podlehli 2:3. Brňanům nepomohlo ani protrhnutí střelecké smůly, když poprvé v ročníku vstřelili branku. Hosté těsný náskok i přes závěrečný tlak Komety uhájili.

Na domácích hráčích jakoby v úvodu ještě ležela deka z předchozích nezdarů a tak se do prvních šancí dostali hosté. Už ve třetí minutě vybídl Zygmunt ke skórování Demela, jenže Furch byl na svém místě.

Brno se prvního gólu sezony dočkalo po 127 minutách a 11 vteřinách, kdy po ose Lintuniemi, Pospíšil otevřel skóre Cingeľ trefou za záda gólmana Tomka.

Severočechy, kterým chyběl nemocný Ondřej Kaše, gól nedeprimoval, dále praktikovali svoji nátlakovou hru a v 15. minutě byli odměněni. David Kaše našel v mezikruží Abdula a jeho přesná střela si našla cestu do sítě. Abdul bodoval i ve třetím extraligovém kole.

Kometa se ve druhém dějství hodně trápila v rozehrávce, což jí znemožňovalo přejít do souvislejší ofenzívy a tak jedna z mála jejich šancí vznikla po brejku rychlého Ďalogy přes celé hřiště.

Litvínov číhal na svoji příležitost, důsledně bránil svoji modrou čáru a přecházel do rychlých protiútoků, jimž ale chyběla přesnost v koncovce.

Verva se druhé trefy dočkala ve své první přesilové hře v utkání. Jednu střelu ještě dokázal Furch vyrazit, ale z levé strany dopravil puk do branky Kirk a britský reprezentant se tak dočkal svého prvního gólu v české extralize. Třetí litvínovský gól měl na holi Hlava, ale po sólovém nájezdu trefil pouze tyč brněnské svatyně.

Ani ve třetí třetině hosté neupustili od své poctivé defenzívy a jednoduchých kombinací směrem dopředu, které dělaly Brnu dost problémů. Ve 45. vystihl Abdul laxní přihrávku Pospíšila a po brejku prostřelil Furcha.

Slovenský reprezentant svoji chybu odčinil v 51. minutě, kdy se od modré čáry dostal k nájezdu na Tomka a suverénně jej proměnil. Brno tak získalo psychickou vzpruhu do závěrečného náporu, svého soupeře výrazně přestřílelo, ale vyrovnat se mu nepodařilo ani při 80 vteřin trvající power play. Verva tak vyhrála čtvrtý z posledních šesti vzájemných utkání s Brnem.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 2:3 (1:1, 0:1. 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Cingeľ (K. Pospíšil, Lintuniemi), 51. K. Pospíšil (Cingeľ) - 15. Abdul (D. Kaše), 35. Kirk (Hlava, Jaks), 45. Abdul. Rozhodčí: Vrba, Kika - Lederer, Blažek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 6103.
Brno: D. Furch - Ščotka, Ďaloga, Holland, Lintuniemi, Gazda, Kučeřík, L. Kaňák - Moses, Cingeľ, K. Pospíšil - Kohout, Marcinko, Flek - Okál, Holík, Zaťovič - Jenyš, Zembol, J. Hruška. Trenér: P. Martinec.
Litvínov: M. Tomek - Demel, Zile, Jaks, Baránek, D. Zeman, Czuczman, Šalda - Koblasa, M. Sukeľ, A. Kudrna - Abdul, D. Kaše, Kirk - Hlava, Gut, Válek - Havelka, Jurčík, Zygmunt. Trenér: Mlejnek

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ivo Dostál

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Litvínov si veze z Brna tři body. Kometa potřetí v řadě prohrála  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.