Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hokejistům Znojma zhořkl návrat do profesionální soutěže. Při premiéře podlehli Orli Dukle

Srdnatý a body nezaplacený výkon předvedli při premiéře po návratu do profesionální soutěže hokejisté znojemských Orlů. V prvním kole Chance ligy podlehli na domácím ledě jihlavské Dukle 2:3. Jihlavští po celý zápas vedli. I přes závěrečný tlak Znojemských si hosté z Vysočiny udrželi výhru a zapsali první tři body do prvoligové tabulky. Na zápas zavítalo do ochozů necelých dva tisíce diváků.

Znojmo se do první ligy vrátilo po 12 letech, z nichž deset sezon strávilo v mezinárodní rakouské lize ICEHL (dříve EBEL) a dvě ve druhé lize. Bodového zisku se ale nedočkalo a prohrálo doma s Jihlavou 1:2. Duklu dostal do vedení ve 4. minutě po individuální akci Otakar Šik a v polovině utkání přidal druhý gól hostů David Bartoš. Za 44 sekund se Orli prosadili díky Martinu Šťovíčkovi, ale v 54. minutě vrátil Jihlavě dvoubrankový náskok Šimon Jelínek. Za 70 vteřin vrátil domácí na kontakt Dominik Sklenář, ale hosté těsný náskok uhájili.

Znojmo - Jihlava 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky: 32. Šťovíček, 55. D. Sklenář - 4. Šik, 31. D. Bartoš, 54. Š. Jelínek. Rozhodčí: Cabák, Vrba - Štofa, Thuma. Vyloučení: 4:6, navíc D. Sklenář - Krajč oba 5 min., D. Kolář 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 1952.
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Orli Znojmo

Štítky Znojmo, Dukla, Jihlava, První liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejistům Znojma zhořkl návrat do profesionální soutěže. Při premiéře podlehli Orli Dukle  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.