Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Švédský tahoun Orlů poznává Znojmo. Chovají se tu ke mně skvěle, chválí si

Zpátky v práci jsou hokejisté znojemských Orlů, kteří se intenzivně připravují na start první ligy. Ligový nováček posílil a chce zatápět favoritům soutěže v čele se Zlínem nebo Vsetín. Velké očekávání vkládají Jihomoravané do švédského útočníka Antona Karlsona, který se postupně zabydluje v kabině i ve městě.

Hokejoví Orli před sezonou zbrojili. Tým okolo zkušených lídru Hrušky a Svobody doplnili například ofenzivní obránce Jan Bartko, nadějný beka Patrik Fajmon nebo slovenský brankář Roman Druný. V ofenzivě spoléhají Znojemští na zahraniční posilu ze Švédska, kterou se stal sedmadvacetiletý útočník Anton Karlson, jenž dorazil z norského Storhamaru. V historii se tak stal třetím hráče ze země tří korunek, který oblékl dres s orlem na prsou. Navíc si dosavadní spolupráci v přípravě si s novým spoluhráči chválí. 

„Toužil jsem po angažmá v Norsku vyzkoušet zase něco nového. Podívat se do nové země a ligy. Znojmo mi v tomto přišlo jako nejlepší volba. S vedením Znojma proběhla velmi rychlá a jasná jednání. Takže nebyl důvod nepodepsat smlouvu,“ popsal na klubové webu odchovanec Frölundy, který má zkušenosti ze švédské nejvyšší soutěže či mezinárodní EBEL či ICHL, v nichž právě narazil na znojemskou letku. 

Urostlého forvarda dostali na starost zkušení hráči Orlů. Nastupuje po boku Radima Matuše a Petra Beránka, kteří jsou s klubem v posledních letech neodmyslitelně spjatí. Právě oni seznamují novice s českým stylem hokeje i samotným Znojmem. „Vyhovujeme si navzájem a je výborné hrát právě s nimi. Kluci mě vzali do města na obědy a musím říct, že se tu ve Znojmě o mě všichni moc hezky starají,“ tvrdí hokejista, jenž se v obou přípravných zápasech, v kterých nastoupil, brankově prosadil. 

Karlsona čeká ještě porce tréninků a čtyř připravených zápasů před startem ligy. Včera si Orli před domácími fanoušky poradili s Třebíčí 4:1. Právě znojemští fandové by měli patřit k ozdobám první ligy, což dobře ví i čerstvá posila z ciziny. „Vzpomínám na zápasy ve Znojmě a vím, že fanoušci umí vytvářet skvělou atmosféru. Jsem nadšený, když aréna bouří, a nemohu se dočkat až to uslyším znovu. Český hokej bude rozhodně kvalitní a intenzivní. Na to jsem připraven,“ dodal bývalý mládežnický reprezentant. 

Hokejovému Znojmu přibývají posily i sponzoři. Na svou stranu získalo i radnici

Hokejisté znojemských Orlů se před prvoligovou sezonu mohutně nadechují. Mužstvo se po postupu z druhé ligy připravuje na ročník v Chance lize, ve které nechce být rozhodně jen do počtu. Tým sbírá posily, sponzory a získává také přízeň radnice,...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hc Orli

Štítky Znojmo, První liga, Přestupy, Příprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Švédský tahoun Orlů poznává Znojmo. Chovají se tu ke mně skvěle, chválí si  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.