Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Do Brna se vrací druhá hokejová liga. Hrát ji chce i brněnský Jágr

Dlouhých šest let uplynulo od doby, kdy brněnská Technika sváděla souboje ve druhé lize. Po finančních peripetiích se nyní klub do třetí nejvyšší soutěže v Česku vrací a doufá, že obstojí v silné konkurenci celků z Moravy a Vysočiny. Pomoci má k tomu velezkušený matador Kamil Brabenec, který v sedmačtyřiceti letech nechce končit s hokejem.

Hokejová Technika naposledy nastupovala ve druhé lize v sezoně 2016/17. Brňané, kteří se dokonce kdysi rvali i o účast v první lize, po konci ročníku z finančních důvodu účast vzdali. Licenci prodali do Letňan a pokračovali pouze s prací u mládeže. Před dvěma lety oddíl sestavil seniorský tým, který loni úspěšně postoupil z krajské soutěže do druhé ligy. Po postupu přeskupují trenéři kádr tak, aby byl konkurenceschopný proti Havířovu, Šumperku nebo ambicióznímu Vyškovu. 

Do přípravy se koučům Rechovi a Hýskovi hlásilo třicet hokejistů. Osu mužstva tvoří zpravidla hráči se zkušenostmi z univerzitní ligy nebo mládežnických výběrů Komety. Mezi členy kádru je možné najít i ostřílené borce. Největší pozornost poutá přítomnost sedmačtyřicetiletého forvarda Kamila Brabence. Bývalá stálice brněnské Komety, Českých Budějovic nebo švédské Luleå HF naposledy hrála v sezoně 2021/22 za béčko brněnské Komety, která ale po roce druhou ligu zabalila. „Pokud to tělo dá, chci hrát,“ popsal na klubovém webu mistr slovenské i české ligy, který svou dlouhověkostí připomíná kladenského Jaromíra Jágra. 

Čtyřicátníci to nebalí

Pokud Brabenec uspěje na zkoušce, potká se při zápasech i s někdejšími spoluhráči, kterým je přes čtyřicet let. Například ve Vyškově působí bývalý obránce Brna, Slavie nebo Los Angeles Kings Tomáš Žižka, Nový Jičín spoléhá na držitele více než 700 extraligových startů Petra Kuboše, do Havlíčkova Brodu přišel bek a bývalý reprezentant Jan Novák a v Hodoníně šéfuje defenzivě i klubu exkapitán Olomouce Martin Vyrůbalík. 

Vrstevníka najde Brabenec i v Brně, kde je nedílnou součástí družstva forvard Karel Benýšek, jenž ve druhé lize odehrál přes 600 zápasů. „Hokej mě baví pořád a mám ho rád. A chci taky dokázat, že ještě teď, i když mám čtyřicet, že, na druhou ligu stále mám,“ dodala opora Technika, kterou čeká první ligový zápas 23. září proti Valašskému Meziříčí. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Kometa Brni

Štítky Brno, Technika, Druhá liga, Kádr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna se vrací druhá hokejová liga. Hrát ji chce i brněnský Jágr  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.