Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejová Kometa hlásí zvučnou posilu. Přivedla Američana, který si podmanil Evropu

Hokejisté brněnské Komety mají novou posilu. Extraligový celek podepsal smlouvu s americkým útočníkem Stevem Mosesem. S třiatřicetiletým ofenzivním hráčem se zkušenostmi z nejvyšší finské, ruské či švýcarské soutěže počítá kouč Martinec do první lajny.

Moses si nikdy nezahrál NHL, přesto má na kontě řadu úspěchů z nejlepších evropských soutěží. V minulosti oblékal například dres Jokeritu Helsinky, v jehož dresu dokonce byl v sezoně 2014/15 s šestatřiceti brankami nejlepším střelcem celé KHL. Starty posbíral i v Petrohradu, švýcarském Rapperswil-Jona Lakers nebo naposledy ve finské Hämeenlinně. Všude navíc patřil mezi bodové lídry.  Nyní se bronzový medailista z Prahy přesouvá na jih Moravy, kde v minulosti zářil například Američan Peter Mueller. 

„Když jsem se od svého agenta dozvěděl, že by mě Kometa chtěla přidat na svou soupisku, velmi mě to zaujalo. Nastala totiž situace, kdy bych chtěl znovu vyzkoušet něco nového. A musím říct, že na českou extraligu jsem slyšel jen dobré reference. S vedením a trenéry Komety jsme se také bavili o následující sezóně a měl jsem výborný pocit z toho, jak charakterizovali tým a jeho cíle. Poté následoval rozhovor s rodinou a po něm už snadná volba, tedy podpis smlouvy s Kometou,“ sdělil reprezentant USA na klubovém webu.

Brno si od příhodu amerického internacionála hodně slibuje. V klubu doufají, že rodák z Massachusettses naváže na úspěšnou spolupráci s českými hráči. V minulosti byl bodově produktivní vedle Romana Červenky nebo Petra Koukala.  „Naším primárním záměrem je, že bude působit ve formaci s Petrem Holíkem, ale to samozřejmě ukáže až čas. Záleží, jak si to všechno sedne na ledě a jaká chemie se v mančaftu vytvoří,“ popsal Martinec, který doufá, že Kometa neřekla na přestupovém trhu poslední slovo.

Doposud Brno představilo brankáře Štěpána Lukeše (Karlovy Vary), obránce Lukáše Kaňáka (Třinec) a Daniela Gazdu (Zlín) či útočníky Tomáše Marcinka (Třinec), Martina Kohouta (Karlovy Vary) a Lukáše Cingeľa (Hradec Králové). 

V Brně naopak dále nebude působit Marek Čiliak, který zamířil do Francie, obránce Marek Hrbas a útočníci Kim Strömberg či Radek Koblížek. Nejcitelnější ale vnímá Martinec odchody Luboše Horkého do Finska a Tomáše Kundrátka, jenž se po roce v Brně vrátil do Třince.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Twitter Complete Hockey News.

Štítky Brno, Kometa, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová Kometa hlásí zvučnou posilu. Přivedla Američana, který si podmanil Evropu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.