Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejové Znojmo staví kádr pro první ligu. Sází na veterány i osvědčené opory

Hokejisté Znojma čeká návrat do profesionální české soutěže. Po postupu z druhé ligy a následných dohadech o finanční podpoře se klub chystá na sezonu v prvoligové soutěži a staví kádr. Na soupisku zapsali Orli například například navrátilce Radima Matuše nebo obvyklé opory z minulé sezony v čele s Tomášem Svobodou a Janem Hruškou.

Turbulentní období prožívá klub z jihu Moravy. Znojemští v minulém ročníku suverénně ovládli druhou ligu a zajistili si postup. Návrat profesionální soutěže stvrdil celek nejen na ledě, ale také na jednáních. Klubu v čele prezidentem klubu Pavlem Oherou se povedlo získat vyšší podporu města i kraje, díky čemuž si zahraje příští rok zápasy se Zlínem, Třebíčí nebo Vsetínem. Jihomoravané nyní začali se skladbou kádru a nové smlouvy nabídlo hned jedenácti hráčům. 

Konec spekulací, hokejové Znojmo bude hrát první ligu. Politici slíbili klubu vyšší dotace

Znojmo si v příští sezoně zahraje první hokejovou ligu. Návrat do profesionální soutěže si vybojoval jihomoravský klub na ledě i v zákulisí. Po sérii jednání vedení Orlů oznámilo, že se domluvilo s politiky na vyšší finanční injekci. Bez...

Veteráni pokračují 

Pozornost poutají podpisy zkušených hráčů Jana Hrušky a Tomáše Svobody. Bývalí spoluhráči z brněnské Komety potáhnou Orly v i další sezoně. „Svoboda je kapitán na svém místě. Ke všemu má výborný přístup. Na tréninku mu nechybí zdravá soutěživost. Nesnáší prohry a chce vyhrát za každou cenu, to dokáže přenést na celý tým. Určitě je to pro znojemský hokej osobnost a tahoun, což dokázal i na hostování v Pardubicích B,“ poznamenal pro klubový web hlavní trenér Znojma Jiří Beroun, který podobná slova chvály volil i v případě sedmatřicetiletého Hrušky. 

Kromě dua někdejších extraligových hráčů se povedlo do Znojma přivést i dalšího zkušeného útočníka Radima Matuše. Bývalý hráč Třince či Karlových Varů působil u Orlů už dříve v ICEHL. Naposledy hrál druhou německou ligu. Velkou radost mají znojemští fanoušci i s podpisů útočníků Martina Šťovíčka, Dominika Sklenáře nebo Roberta Havláta, kteří se podíleli na postupu. 

Osvědčená dvojice i bek pro přesilovku 

Obranné povinnosti svěří kouč Beroun Jakubu Jenáčkovi, Lukáši Zukalovi a Janu Bartkovi. Právě Bartko, který dříve oblékal dres Zlína, Třince nebo Vsetína, by se měl stát hlavním dirigentem přesilových her. „S panem Oherou jsem byl v kontaktu ještě během playoff. Bavili jsme se o stylu hokeje, který by chtěl, aby se tu hrál. Dávalo mi to smysl a věřím, že je zde dobře postavený tým, který bude mít ambice útočit na nejvyšší pozice. Na Znojmo mám hezké vzpomínky. Narodil se nám tu s manželkou syn,“ řekl Bartko na webu Orlů, za které hrál i mezinárodní soutěž ICEHL.

Jasno je i o brankářích. Hájit brankoviště budou jako v minulé sezoně Dominik Groh a Matěj Žajdlík. „Jsem rád, že zde zůstali oba brankáři. Měli skvělý přístup, panovala mezi nimi zdravá soutěživost a doufáme, že budou stavebními kameny týmu," dodal Jiří Beroun, které ze střídačky povede klub v soutěžním zápase poprvé 13.9. Znojmo přivítá Jihlavu.

Návrat po dvou letech

Do Znojma se vrací profesionální hokejová soutěž po dvou letech. V příštím ročníku může klub zabojovat i o postup do extraligy, kterou hrál v letech 1999 až 2009, kdy prodalo licenci brněnské Kometě. Po prodeji extraligových práv celek z města nedaleko hranic s Rakouskem hrál dva roky v první lize, aby následně zamířil do rakouské EBEL. Orli si zahráli předloni i nástupnickou soutěž EBEL nazvanou ICEHL, kterou ale kvůli ekonomickým důvodům opustili.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hc orli

Štítky Znojmo, Přestupy, Chance liga, Kádr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejové Znojmo staví kádr pro první ligu. Sází na veterány i osvědčené opory  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.