Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do Znojma se vrací profesionální hokej. Orli suverénně ovládli druhou ligu a slaví postup

Hokejisté znojemských Orlů slaví postup do první ligy. Tým pod vedením Jiřího Berouna suverénně ovládl play off druhé ligy, při němž ani jednu nepoznal porážku. Poslední krok k vytouženému cíli udělali Znojemští ve středu, když na domácím ledě ve finále smetli Letňany. Znojmo se objeví v prvoligové soutěži po dvanácti letech.

V jihomoravském klubu měli před sezonou nejvyšší cíle. Aby také ne. Orli měli oproti ostatním účastníkům nabitý rozpočet i soupisku. Dres Znojma oblékal dvojnásobný mistr extraligy Jan Hruška, bývalá stálice pražské Slavie, Komety či Plzně Tomáš Svoboda nebo Dominik Tejnor, který má na kontě duely v extralize i mezinárodní ICEHL. Díky tomu Znojmo v sezoně válcovalo soupeře rozdílem třídy. Kvalita Znojemských se potvrdila i ve vyřazovacích bojích, ve kterých si postupně Jihomoravané poradili s Novým Jičínem, Valašským Meziříčím, ambiciozním Chomutovem i s Letňany, které před necelými třemi tisíci diváky porazili 5:0 a připsali si čtvrté vítězství v sérii.

„Bylo fantastické oslavit postup doma s fanoušky. Kvůli takovým momentům se hraje hokej. Sedlo si vše, co mělo. Splnili jsme cíl, který jsme si před sezonu dali. Postup je odměna pro klub i fanoušky,“ řekl po zápase Tomáš Svoboda, který za nejtěžšího soupeři považoval Chomutov, v jehož dresu hrál třeba exlitvínovský Viktor Hübl nebo František Lukeš. 

Znojmo se díky postupu vrací zpět do profesionální hokejové soutěže. V příštím ročníku může zabojovat i o postup do extraligy, kterou hrálo v letech 1999 až 2009, kdy prodalo licenci brněnské Kometě. Po prodeji extraligových práv klub z města nedaleko hranic s Rakouskem hrál dva roky v první lize, aby následně zamířil do rakouské EBEL. Orli si zahráli předloni i nástupnickou soutěž EBEL nazvanou ICEHL, kterou ale kvůli ekonomickým důvodům opustili.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hc Znojmo

Štítky Znojmo, Hokej, Druhá liga, Postup, Orli

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Znojma se vrací profesionální hokej. Orli suverénně ovládli druhou ligu a slaví postup  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.