Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno zvládlo emotivní bitvu s Vítkovicemi a srovnalo stav čtvrtfinále

Hokejisté brněnské Komety porazili na domácím ledě ve čtvrtém čtvrtfinálovém duelu Vítkovice 2:1 a srovnali stav série na 2:2. Emotivní utkání, v němž nebyla nouze o potyčky, rozhodl brankou v přesilové hře útočník Horký. Brňané ustáli i závěrečný tlak Vítkovic, které tlačily při hře bez brankáře. Pátý zápas o mečbol se odehraje v sobotu v Ostravě.

Po zahřívací čtyřminutovce se provinil Lindberg a Kometa měla k dispozici první přesilovku. Hosté se dlouho bránili bez větších potíží, ale pak nebezpečně pálil z kruhu Kundrátek, k bekhendové dorážce se navíc dostal Strömberg, gólman Stezka však vynikajícími zákroky udržel bezbrankové skóre.V desáté minutě při hře ve čtyřech na obou stranách byl v obrovské šanci Holland, když zakončoval osamocený z prostoru mezi kruhy, Stezka byl ale znovu připravený.

Na ledě se postupně čím dál více přiostřovalo a k vidění byla vedle jiného spousta potyček a nervozity. V 18. minutě Pospíšil zboural u hrazení Raskoba a obral ho o kotouč, který posunul na Ďalogu, ten následně prolétl po pravém křídle a vytvořil tak přečíslení dvou na jednoho, koncovku při něm ale nechal na Zaťoviče, jenž zblízka otevřel skóre.

Ostravané pak ve 25. minutě špatně vystřídali a přišlo je to hodně draho. Kotouč se po Zbořilově zblokované střele dostal mezi kruhy k Horkému, jenž podruhé překonal Stezku. Byla to zároveň první využitá přesilovka Komety v sérii. Do té doby nevýrazné Vítkovice přepnuly na vyšší rychlostní stupeň a už za necelou půlminutu dokázaly snížit. Nejprve ujeli dva na jednoho Mueller s Kriegerem, jehož vychytal Furch, ale Mueller pak krásnou krosovou přihrávkou našel Raskoba na zadní tyčce a Furch už se nestihl přesunout.

Ve 32. minutě hráli Ostravané celé dvě minuty po prohřešcích Hollanda a Strömberga přesilovku pět na tři. Pálil v ní Mueller - Furch kotouč vytěsnil okrajem lapačky, neuspěl ani Krieger. Ještě před přestávkou měl šanci Fridrich, na druhé straně Kundrátek, ale oba gólmani byli pozorní a stav se nezměnil.

Do třetí části vstoupili Vítkovičtí náporem a ve 45. minutě měl velkou šanci na vyrovnání Dej, z ideální pozice mezi kruhy však vypálil po ledě jen do oblouku branky. O chvilku později zakončoval nebezpečně Raskob, Furcha však prostřelit nedokázal. Ve 49. minutě fauloval Kovář nešetrně kolenem Šalého, který se jen ztěžka zvedal z ledu, přesilovku pro domácí však zhatila pomsta Zembola.

Jen krátce poté, co byly oba týmy již v plném počtu, se provinil Koch a musel na trestnou lavici na čtyři minuty za faul vysokou holí. Horký v největší šanci Jihomoravanů však Stezku prostřelit nedokázal. Naděje hokejistů Ridery na kýžené vyrovnání zesílila 83 sekund před koncem, kdy byl za sekání vyloučený Okál, ale domácí již cennou výhru i přes hru Ostravanů bez gólmana uhájili.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Zaťovič (Ďaloga, Pospíšil), 26. Horký (A. Zbořil, Kundrátek) - 27. Raskob (Mueller, Koch). Rozhodčí: Květoň, Pražák - J. Ondráček, Zíka. Vyloučení: 7:9, navíc Pospíšil - L. Kovář oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
Brno: D. Furch - Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Okál - K. Pospíšil, Strömberg, Flek - Šalé, Zembol, Boltvan - A. Zbořil, Ondráček, Zaťovič. Trenér: P. Martinec.
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, J. Stehlík, L. Kovář - Mueller, Krieger, Bernovský - Lakatoš, Dej, L. Krenželok - Kalus, Lindberg, Kotala - Lednický, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Dostál

Štítky Brno, Kometa, Play off, Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zvládlo emotivní bitvu s Vítkovicemi a srovnalo stav čtvrtfinále  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.