Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa nevyužila první mečbol. Boleslav dotáhl k výhře finský bek

Hokejisté Mladé Boleslavi slaví první bod v sérii s Kometou. Brno přetlačili Středočeši 2:1 díky dvěma brankám finského obránce Lintuniemiho. Brňané tak nevyužili první mečbol. Možnost ukončit sérii mají v neděli.

Do první šance utkání se dostal ve druhé minutě domácí Bernad, který ale po rychlém protiútoku přestřelil branku soupeře. Kometa si následně zahrála přesilovou hru, faul Lantošiho však potrestat nedokázala. Bruslaři dobře bránili, vážnější situace pro ně přišla až po skončení početní výhody. Kotouč po tečované střele Kučeříka ale skončil mimo branku. V polovině první třetiny byl vyloučen hostující Zembol a Středočeši se dostali do vedení.

Střelu Lintuniemiho ale za záda Furcha nešťastně tečoval spoluhráč Kučeřík. Brňané si výraznější šanci připsali v 16. minutě, Flek však Krošelje překonat nedokázal. V přesilové hře na konci úvodní dvacetiminutovky pak stejný hráč nezamířil přesně. Třetí přesilovka ale již hostům ke gólu pomohla. Fořtovo vyloučení využil po 22 sekundách Strömberg, jehož našel před odkrytou brankou Horký.

Ve 29. minutě se na ledě - a následně i v hledišti - začalo poprvé vážněji jiskřit. Vše odstartoval Koblížkův faul na Krošelje, emoce ale postupně ochladly. A ve 33. minutě se dostali domácí zpět do vedení. A opět v přesilové hře zásluhou střely Lintuniemiho od modré čáry, tentokráte podle všeho netečované.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Lintuniemi (Pláněk, Fořt), 33. Lintuniemi (Lantoši) - 28. Strömberg (Horký, Kundrátek). Rozhodčí: Úlehla, Kika - J. Svoboda, Axman. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Diváci: 3922. Stav série: 1:2. Sestavy: Mladá Boleslav: Krošelj - Lintuniemi, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Bernad, R. Jeřábek, Štich - Lantoši, O. Roman, Lunter - Šťastný, Fořt, Söderlund - Šmerha, O. Najman, Malát - Kelly Klíma, Bičevskis, J. Stránský. Trenér: Kalous. Brno: Furch - Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas - Horký, Holík, Zaťovič - Pospíšil, Kollár, Flek - Šalé, Strömberg, A. Zbořil - Koblížek, Zembol, Vincour - Ondráček. Trenér: P. Martinec.

V samotném závěru druhé třetiny byl blízko vyrovnání Ďaloga, jenž prostřelil Krošelje, puk ale skončil těsně vedle tyčky. Ve 41. minutě se domácí dostali do přečíslení tři na jednoho, Lantoši jej ale nezakončil ideálně. Při Jánošíkově vyloučení se prodral do slibné šance Zbořil, Krošelj byl ale připraven.

Mladoboleslavským hráčům se poté často dařilo držet hru v útočném pásmu, s blížícím se koncem základní doby se ale více soustředili na obranu. Kometa se tři minuty před koncem rozhodla k power play, vyrovnat se ale Jihomoravanům nepodařilo.„Jsme rádi, že nám nekončí sezona a pořád se držíme ve hře. Zítra pokračujeme. Pro kluky je to velká vzpruha. Stejně jako předchozí dva zápasy jsme hráli s maximálním nasazením. Rozhodly speciální týmy. Dali jsme dvě branky v přesilovce a ubránili jsme až na jeden případ všechna oslabení," řekl trenér Mladé Boleslavi Jiří Kalous.

„Zápas se mi hodnotí těžko, protože jsme nevyhráli. Gratuluji domácím k prvnímu vítězství. Neodehráli jsme špatný zápas, ale nebyli jsme schopní překonat gólmana. Myslím si, že ze šancí, které jsme si vypracovali, jsme měli dát více než jeden gól. Bohužel se nám to nepodařilo, proto jsme prohráli," uvedl k zápasu brněnský kouč Patrik Martinec.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kometa/Vít Golda

Štítky hokej, kometa brno, bk mladá boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa nevyužila první mečbol. Boleslav dotáhl k výhře finský bek  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.