Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Prohráli jsme kvůli detailům, štve hokejovou Kometu zpackaná třetí třetina s Vítkovicemi

Hokejisté brněnské Komety po dvou výhrách v řadě zaváhali v jednapadesátém kole extraligy na ledě Vítkovic a prohráli 2:5. Brno přitom na ledě druhého celku tabulky dlouho vedlo. Jenže nepovedená třetí perioda rozhodla, že se Brňané vrátili domů bez bodu. Navíc stále nemají jistotu, že předkolo play off začnou před domácími fanoušky.

Hokejisté Vítkovic zdolali v předposledním kole základní části extraligy Brno 5:2, ačkoli už prohrávali 0:2. Rozhodující obrat obstarali čtyřmi góly v třetí třetině, vítěznou trefu si v 51. minutě v přesilové hře připsal Dominik Lakatoš. Tři body za asistence zaznamenal domácí Marek Kalus a Vítkovice poprvé v historii pokořily hranici sta získaných bodů v dlouhodobé části nejvyšší soutěže.

Vítkovice se proti Kometě rozjížděly těžkopádně a byl to spíš další zápas, ve kterém se na domácím ledě hledaly. Brno bylo v první části nebezpečnější, první šance Komety se zrodila dokonce v oslabení, ale Flekovu ránu vyrazil Stezka. Další velkou příležitost pak zosnoval po pohledné individuální akci Zaťovič, ale ani Šalé zblízka na Stezku nevyzrál. Až v 17. minutě hostům vyšla přesilovka, kterou prudkou střelou bez přípravy využil Pospíšil.

Brno hned v úvodu druhé části i díky faulu a následnému oslabení přestálo Bukartsovu tutovku, v 26. minutě naopak při signalizované výhodě dorazil na brankovišti kotouč do sítě Šalé. Sedmnáctiletý junior si připsal osmou trefu v sezoně.

Domácí hráči se začali probírat až ve druhé polovině zápasu. Na spadnutí byl gól v 35. minutě, ale Kalusova teč po Raskobově ráně skončila na horní tyčce. V 38. minutě už Vítkovice zakončily přečíslení, když vyraženou Kalusovu ránu vrátil do sítě Jarůšek.

Závěrečná část utkání patřila plně Ostravanům. Do vyhraného vhazování se v 46. minutě opřel na modré čáře Grman a jeho dělovka skončila v síti. Obrat v 51. minutě završil Lakatoš, který v přesilovce využil gólmanova zakrytého výhledu a umístěnou střelou nad ledem z kruhu dal osmnáctý gól v sezoně.

Možnost vyrovnat měl vzápětí Kollár, ale Stezku nepřekonal a hosté vsadili vše na jednu kartu. Už v 57. minutě odvolali Furcha z brány, jenže vcelku rychle inkasovali do prázdné klece z Fridrichovy hole. Při stejné situaci jim pak ještě jeden gól na cestu domů přibalil Jarůšek.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): Otočit zápas z 0:2 na takový výsledek je ukázka síly a charakteru týmu. V první třetině jsme udělali chybu, zbytečný faul v útočném pásmu a Brno šlo do vedení hned z první přesilové hry. Ve druhé třetině nám odskočilo na dva góly. Cením si přístupu hráčů, že nesklonili hlavy. Stáhli jsme to na tři útoky a dostalo to potřebnou šťávu. Gól v závěru druhé třetiny z brejku na 1:2 nás nastartoval. Pak nám sebevědomí rostlo a ve třetí třetině už jsme měli hru pod kontrolou. Mužstvu musím poděkovat za předvedený výkon.

Jaroslav Modrý (Brno): Hráli jsme dobrý zápas. Vytvořili jsme si vedení 2:0, jen je škoda, že nějakých pět minut před koncem druhé třetiny jsme nebyli zodpovědnější a dali jsme domácím tu situaci dva na jednoho, kterou vyřešili dobře a dali kontaktní gól. Tím si zvedli sebevědomí. Ve třetí třetině jsme si nechali dát dva góly, protože neděláme věci, které zdobí týmy, které vyhrávají. Je to o malých detailech, patří k tomu i zablokování střely, standardní situace a v tom musíme být lepší.

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 5:2 (0:1, 1:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 38. Jarůšek (Kalus, Raskob), 46. Grman (Lakatoš, Chlán), 51. Lakatoš (Mikuš), 58. Fridrich (Kalus, Kotala), 60. Jarůšek (Kotala, Kalus) - 17. Pospíšil (Kučeřík, Šalé), 27. Šalé (Kollár, Holík). Rozhodčí: Hradil, Pražák - Brejcha, Frodl. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 7925.
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, Gewiese, Prčík, Stehlík - Mueller, Lindberg, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Kalus, Kotala, Jarůšek - Lednický, M. Přibyl, Dej. Trenér: Holaň.
Brno: Furch - Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas - Horký, Holík, J. Ondráček - Šalé, Strömberg, Zaťovič - Pospíšil, Kollár, Flek - I. Sedláček, A. Zbořil, Vincour. Trenér: P. Martinec.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Kotala

Štítky Brno, Kometa, Ohlasy, Extraliga, Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohráli jsme kvůli detailům, štve hokejovou Kometu zpackaná třetí třetina s Vítkovicemi  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.