Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Útočník Brna Šalé přepisoval historii. Je nejmladším střelcem hattricku v extralize za posledních 20 let

Výrazný zápis do extraligové historie zaznamenal brněnský útočník Eduard Šalé, který nasázel ve svých sedmnácti letech hattrick Třinci. Za posledních dvacet let se podobný kousek žádnému mladšímu hráči nepodařil. Talentovaný hokejista Kometa se stal celkově druhým nejmladším druhým nejmladším střelcem hattricku v historii nejvyšší soutěže.

Šalému v pátek stačilo na tři branky do sítě obhájce titulu necelých jedenáct minut na ledě.  Gratulace přijímal od spoluhráčů, fanoušků i novinářů, kteří mladíkovi připomněli, že mu jen těsně unikl extraligový rekord. V roce 2003 nastřílel hattrick sparťanský útočník Jakub Šindel. Syn někdejšího funkcionáře a brankáře byl o 35 dní starší než Šalé, jenž 10. března oslaví osmnáctiny. „Tohle jsem vůbec nevěděl, ale nijak to neřeším, nemrzí mě, že jsem tento rekord nepřekonal," řekl Šalé.  

Člen mládežnických reprezentačních výběrů, který získal na posledním mistrovství světa dvacetiletých stříbrnou medaili, se prosadil v každé třetině. Nejvíc brněnského odchovance potěšila třetí trefa, již mu naservíroval útočník Zbořil. „Začalo to u Zati a Adam mi to nachystal před prázdnou branku. Měl jsem u tohoto gólu nejmíň práce," chválil brněnský talent kapitána Martina Zaťoviče.

Šalé si před třetí třetinou, v níž měl už na kontě dvě branky, vidinu hattricku nepřipouštěl. Spoluhráči ale nejmladšího člena Komety hecovali, až se nakonec prosadil potřetí. Zanedlouho čerstvě plnoletého sportovec ale nejvíce těší, že Brno znovu vyhrává. Po výhře nad Třincem zapsalo čtvrtou výhru v řadě.

 „Nic extra se nezměnilo, jen nám více sedl systém, který nastolili noví trenéři. Věřím, že jsme na dobré cestě. Mně trenéři nechávají volnost, abych si hrál svůj hokej. V přesilovkách máme něco domluveného a to dodržujeme," dodal útočník, jehož nyní čekají reprezentační povinnosti v kategorii do 18 let, která sehraje tři zápasy ve Finsku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Brno, Šalé, Kometa, Extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník Brna Šalé přepisoval historii. Je nejmladším střelcem hattricku v extralize za posledních 20 let  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.