Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kometa reaguje na výsledkovou mizérii. Z Finska zlanařila slovenského reprezentanta

Brněnská Kometa rozšiřuje kádr. Tým, který už čtrnáct zápasů naplno nebodoval, doplnil slovenský reprezentační útočník Kristián Pospíšil. Šestadvacetiletý hráč naposledy působil ve finském klubu SaiPa Lappeenranta. Celek ale ztratil naději na play-off, a tak držitel bronzové olympijské medaile přijal nabídku Brna.

Hokejisté brněnské Komety nezažívají v posledních týdnech ideální období. Jihomoravský celek po sérii proher vyhodil hlavního trenéra Martina Pešouta, kterého nahradil Patrik Martinec. Jenže ani nový kouč mužstvo nepozvedl. Z posledních pěti zápasů získala Kometa pouze tři body, a tak lavičku ještě doplnil nedávno odvolaný kouč Českých Budějovic Jaroslav Modrý. Nyní klub angažoval i nové hráče. Na zkoušku přivedl Adama Rašku a především Kristiána Pospíšila, jenž má zvýšit produktivitu týmu, který má tři body náskok na poslední Kladno. 

„Z obou stran byl zájem. Chtěl jsem vyměnit tým a vyskytla se tato možnost. Jsem rád, že jsem v Brně a budu se snažit pomoct týmu, aby se vrátil na vítěznou vlnu. Už kolem vánočních svátků jsem věděl, že se budu přesunovat. Koncem roku jsem se vrátil domů na Slovensko a tam oslavil příchod nového roku,“ sdělil na klubovém webu nový Komety. 

Pospíšil, jenž působil v nejvyšší švýcarské, finské či slovenské lize, oceňuje, že se v týmu potká krajany. V týmu působí například brankář Marek Čiliak, obránce Marek Ďaloga či útočník Andrej Kollár. „Je to výhoda. Přišel jsem do nového mužstva, ale já nikdy neměl problém zapadnout do týmu, kamarádi budeme hned od začátku. Důležité je se rychle poznat, pracovat jako tým a ukázat se co nejlépe na ledě,“ dodal držitel bronzové medaile z olympijských her v Pekingu. 

Premiéru si odbude nová brněnská akvizice patrně už zítra, kdy Brno nastoupí před domácími fanoušky proti Litvínovu. Kometa doufá, že se dočká konečně tříbodového přídělu. Na vítězství v základní hrací době totiž čeká od 18. listopadu, kdy doma porazila Plzeň.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SaiPa/Facebook

Štítky Kometa, Brno, Přestupy, Extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa reaguje na výsledkovou mizérii. Z Finska zlanařila slovenského reprezentanta  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.