Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kometu povede sparťan Martinec. Na střídačku se vrací i boss Zábranský

Pouhých několik hodin byli hokejisté Komety bez trenéra . Po konci Martina Pešouta oznámil brněnský klub, že novým šéfem lavičky se stane bývalý útočník a donedávna asistent trenéra pražské Sparty Patrik Martinec. Nový kouč nabídku přijal pod podmínkou, že na střídačce bude i majitel klubu Libor Zábranský.

Martinec střídá ve funkci Martina Pešouta, kterému zlomily vaz bídné výsledky v posledních devíti zápasech. Brno vydolovalo pouze tři body za výhru po nájezdech s Olomoucí a prohru v prodloužení v Pardubicích. Moravský klub proto přistoupil k trenérské rošádě a vadil na bývalého útočníka Patrika Martince, který naposledy působil jako asistent trenéra ve Spartě. Stejnou pozici zastával i v Českých Budějovicích. Svůj příchod podmínil tím, že na střídačce bude s ním i majitel Komety Libor Zábranský, jenž na lavičku s oblibou chodí, když se týmu nedaří. 

Mojí jedinou podmínkou před příchodem do Komety bylo, aby se mnou byl na střídačce Libor Zábranský. Ten bude koučovat obránce a plnit tak podobnou roli, jakou má u reprezentace. Asistentem bude nadále Jiří Horáček, který zná dokonale všechny hráče a bude pro mě obzvláště teď ze začátku velkou oporou a pomocí. Jiří Otoupalík se od utkání s Kladnem přesune ze střídačky na tribunu, odkud nám bude hlásit veškeré postřehy a užitečné informace,“ nastínil na klubovém webu nové pořádky jednapadesátiletý kouč, jenž podstatnou část kariéry prožil v jižní Korei.

Martinec tvrdí, že byl překvapený, když ho kontaktovalo Brno. Nyní chce jihomoravskému oddílu pomoci zpět do vyšších pater extraligové tabulky. „Je to o tom, aby se povedlo restartovat hlavy hráčů. Musí se dostat do herní pohody, získat zpět potřebné sebevědomí a víru ve své schopnosti. Jedině to a tvrdá práce dostane Kometu zpět na vítěznou vlnu,“ popsal Martinec recept na zlepšení. 

Nový lodivod Brna je rád, že přichází v době, kdy přichází reprezentační přestávka. Hodlá poznat hráče a připravit mužstvo na další fázi sezony. „Nabízí se hodně prostoru k trénování, což nám hraje do karet. Pro mě osobně je určitě lepší, že bezprostředně po příchodu nejdeme rovnou do zápasu. I když je hokej už dávno vymyšlený, stále máte možnost do tréninků zahrnout nová cvičení, návyky, což může odstartovat takzvaný refresh,“ dodal Martinec.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hc Motor, Vít Golda

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Martinec, Trenér Zábranský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometu povede sparťan Martinec. Na střídačku se vrací i boss Zábranský  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.