Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kometa dala padáka trenéru Pešoutovi. Nevydržel ani třicet zápasů

Brněnská Kometa vyhodila hlavního trenéra Martina Pešouta. Kouče, který do Brna přišel před letošní sezonou, odvolal majitel klubu Libor Zábranský po neuspokojovaných výsledcích mužstva, které naposledy podlehlo 1:3 Českým Budějovicím a celkem z posledních devíti zápasu osmkrát prohrálo.

Šestapadesátiletý bývalý kouč Karlových Varů zaujal v létě místo po Jiřím Kalousovi. Očekávalo se, že tým, který v posledních sezonách zažívá hubené období pozvedne. Nakonec ale rodák z Chomutova vydržel pouhých osmadvacet extraligových zápasů. Osudným se stala Pešoutovi dlouhá šňůra nezdárů. Kometa z posledních devíti zápasů vyhrála pouze jednou, a to ještě za dva body, když doma porazila Olomouc po nájezdech.

 „Bohužel jsme k tomuto kroku museli sáhnout s ohledem na to, že jsme z možných 27 bodů z posledních devíti zápasů získali jen tři Nevidíme jinou možnost, než se pokusit dát mužstvu nový impuls. Hráči teď mají dva dny volno, a do tréninkového procesu, který pokračuje ve středu, chceme mít o novém hlavním trenérovi jasno,“ uvedl za vedení klubu majitel a generální manažer Libor Zábranský, který k Pešoutovi v posledním domácím kole přišel na lavičku, aby tým zvedl.

Podle informací deníku Sport má do moravské metropole přijít trenér Patrik Martinec, který působí ve Spartě jako asistent. Kdo ale nakonec převezme aktuálně devátý celek extraligy, ale není jasné. Je pravděpodobně, že si celek převezme, podobně jako v minulých letech, majitel a asistent reprezentace Libor Zábranský. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ivo Dostál

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Zábranský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Vím ,kdo by ale vydržel víc zápasů - PAŽOUT!

Středa, 21. prosince 2022, 11:08Odpovědět

Kometa dala padáka trenéru Pešoutovi. Nevydržel ani třicet zápasů  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.