Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa schytala vysokou porážku od Sparty a prohrála po šesté z posledních sedmi zápasů

, aktualizováno 4. prosince 2022, 19:43

Trápení hokejistů brněnské Komety nekončí. V šestadvacátém kole extraligy před vyprodanou halou prohráli s pražskou Spartou 2:6 a zapsali šestou porážku z posledních sedmi zápasů. Domácím nepomohla ani přítomnost majitele klubu Libora Zábranského, který poprvé v sezoně vstoupil na střídačku. Pražané naopak potvrdili výbornou formu z posledních kol a po polovině základní části vyhoupli na šesté místo tabulky o bod před Brno, které je sedmé.

Na střídačku Komety se vedle trenéra Pešouta postavil i majitel klubu Libor Zábranský, ale radost z úvodu duelu neměl. Už po 43 vteřinách zapomněla obrana Brna na Tomáška, který blafákem překonal Furcha. Domácí se sice z gólu otřepali, ve 4. minutě vyrovnal střelou z mezikruží Strömberg, jenže v dalším průběhu první třetiny ustála Sparta dvě šance čtvrtého brněnského útoku, byla lepší a zaslouženě svůj výkon korunovala vedoucí brankou, když se trefil obránce Jandus.

Ani v úvodu druhé třetiny se Brno nevyvarovalo chyb a nepřesností, navíc svůj den neměl Furch, po laciném nahození Dvořáčkem skončil puk za jeho zády a v brance jej vystřídal Čiliak.Kometa pak přidala na důrazu, zlepšila pohyb, do šancí se dostali Flek a Zbořil, ale snížení stavu se dočkala až v přesilové hře, kombinaci zakončoval nejlepší brněnský střelec Horký svým třináctým sezonním gólem.

Slušná partie pokračovala i ve třetí třetině, po třech minutách ale zase získala Sparta náskok dvou gólů, po chybě brněnské obrany se prosadil zblízka Safin. Brnu pak definitivně vzalo naději na korekci dvojnásobné oslabení, které zužitkoval nejprve Horák a po něm Konečný. Sparta tak oplatila Kometě i s úroky porážku 2:3 v první čtvrtině soutěže

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 4. Strömberg (Horký), 35. Horký (A. Zbořil, Holík) - 1. Tomášek (E. Thorell), 11. M. Jandus (Tomášek, R. Horák), 25. Dvořáček (Buchtele, D. Vitouch), 43. Safin (Konečný, Polášek), 49. R. Horák (Tomášek, E. Thorell), 51. Konečný (Safin). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Gebauer, Axman. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Furch (25. Čiliak) - Kundrátek, Ščotka, Kučeřík, Ďaloga, Holland, Hrbas, Gulaši - Koblížek, Holík, Zaťovič - Horký, Strömberg, Flek - Šalé, A. Zbořil, Kollár - Kratochvíl, Süss, Dufek. Trenér: Pešout.
Sparta: Kořenář - Polášek, Kempný, Moravčík, Krejčík, M. Jandus, Němeček, Mikliš - Řepík, Sobotka, M. Forman - Tomášek, R. Horák, E. Thorell - Dvořáček, D. Vitouch, Buchtele - Safin, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Hořava a Wallson

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Kometa, Brno, Zábranský, Sparta, Extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa schytala vysokou porážku od Sparty a prohrála pošesté z posledních sedmi zápasů  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.