Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pátá prohra ze šesti zápasů. Kometa podlehla Vítkovicím a propadá se tabulkou

Hokejisté brněnské Komety zapsali další porážku. V pětadvacátém kole extraligy nestačili na Vítkovice a na ledě Severomoravanů prohráli 1:4. Brno prohrálo popáté z posledních šesti zápasů, kvůli čemuž se propadá tabulkou. Naopak Vítkovice se díky dalším třem bodům drží na špice ligy.

Vítkovičtí doma vyhráli jedenáctý z dvanácti zápasů v řádné hrací době, v extralize zabodovali potřinácté v řadě a dotáhli se na vedoucí Pardubice, které měly dnes volno.

Domácí začali jako z partesu a už po 135 sekundách zápasu jim zajistil vedení Krenželok. Hosté mu dali dost času, aby si před bránou zpracoval přihrávku Bernovského od zadního mantinelu a kličkou překonal Čiliaka. Pro zkušeného forvarda, který dlouho pauzíroval kvůli zranění, to byla první trefa sezony.

Kometa ale také - a velmi rychle - oplatila gólem. Její první větší šanci o 71 sekund později zakončil Koblížek, který přečíslení tři na dva z osy hřiště vyřešil přesnou střelou k tyči. Vítkovice si ale vzaly vedení zase rychle zpět, když po Lakatošově přihrávce na brankoviště zblízka doklepl puk do sítě Fridrich.

Druhá část proběhla zcela ve vítkovické režii. Domácí snadno pocházeli brněnskou defenzívou a měli několik šancí, ale Fridrichova rána v přesilovce skončila na tyči, Kriegera vychytal Čiliak a sólo neproměnil Marosz. A tak se prosadil teprve Bukarts, který v 38. minutě mazácky z trestného střílení ošálil gólmana a bekhendem si připsal už svou čtrnáctou branku v sezoně, čímž se probojoval do čela vítkovických střelců.

Domácí se ani za stavu 3:1 nestáhli a aktivním stylem hry nepustili soupeře do tlaku. Hosté se tak teprve půl minuty před koncem dostali k power play, kterého ale velmi rychle využil Mueller a svým bývalým spoluhráčům dal do prázdné branky poslední ránu z milosti. Kometa tak už šest utkání čeká na plný bodový zisk, z toho pětkrát prohrála.

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. L. Krenželok (Bernovský, Marosz), 12. Fridrich (Lakatoš, Grman), 38. Roberts Bukarts z trest. střílení, 60. Mueller (Roberts Bukarts) - 4. Strömberg (Koblížek). Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7169.
Vítkovice: Stezka - Raskob, Koch, Grman, Mikuš, Gewiese, Stehlík - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lednický, Dej, Kalus - Bernovský, Marosz, L. Krenželok. Trenér: Holaň.
Brno: Čiliak - Kučeřík, Ščotka, Ďaloga, Hrbas, Holland, Gulaši, Mlčák - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Kollár, A. Zbořil, Šalé - Dufek, Süss, Kratochvíl. Trenér: Pešout.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Vítkovice Ridera

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátá prohra ze šesti zápasů. Kometa podlehla Vítkovicím a propadá se tabulkou  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.