Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kometa po čtyřech prohrách zabrala. Doma přetlačila v nájezdech Olomouc

, aktualizováno 29. listopadu 2022, 21:06

Hokejisté brněnské Komety si po čtyřech prohrách v řadě spravili chuť. Na domácím ledě přetlačili ve čtyřiadvacátém kole extraligy Olomouc 1:0 po samostatných nájezdech. Duel, jemuž dominovali oba brankáři, rozhodl v penaltách útočník Koblížek a zajistil Brnu bonusový druhý bod.

První třetina byla herně vyrovnaná, ale značně nesourodá. Převahu na své hokejky získali hosté, do jejich největší šance se dostal ve 12. minutě Nahodil, avšak trefil jen Furcha. Kometa měla v úvodním dějství výhodu dvou přesilových her, ani jednu z nich nevyužila. Možnost otevřít skóre měl tři vteřiny před sirénou Horký, jehož bekhendové zakončení Lukáš vychytal.

Vyrovnaná partie pokračovala i ve druhém dějství, hra se přelévala od jedné branky k druhé. Oběma týmům chyběla buď lepší finální přihrávka k tomu, aby se dostaly do šance, nebo přesnost v koncovce. Blíže k vedoucímu gólu měli přece jen domácí. V 31. minutě zachraňoval Lukáš s pomocí obránců v brankovišti před Zaťovičem a Vincourem, olomoucký brankář si pak poradil i se Ščotkovou střelou.

Ráz duelu se nezměnil ani ve třetí třetině, v níž stále dominovaly obrany a bezradnost útočníků obou týmů. Zápas tak bez jediné výraznější šance dospěl do prodloužení. V něm jel sám na Furcha Plášek, ale nedal. Nedařilo se ani devíti aktérům samostatných nájezdů, až jako desátý uspěl Koblížek a Kometa tak vyhrála čtvrtý z posledních šesti vzájemných utkání s Olomoucí.

Brankáři Dominik Furch a Jan Lukáš udrželi po 65 minutách hry čisté konto, brněnský gólman podruhé v sezoně, hanácký podruhé za sebou a celkově počtvrté. Brno tak vyhrálo po sérii čtyř porážek a v tabulce zůstalo páté. Hanáci jsou po zisku bodu dál třetí.

Kometa Brno - HC Olomouc 1:0 po sam. nájezdech
Branka: Rozhodující sam. nájezd Koblížek. Rozhodčí: Kubičík, Stano (SR) - Rampír, Synek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5956.
Brno: Furch - Kundrátek, Ščotka, Kučeřík, Hrbas, Holland, Gulaši, L. Forman - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Kollár, A. Zbořil, Šalé - Vincour, Süss, Kratochvíl. Trenér: Pešout.
Olomouc: Lukáš - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Mareš, T. Černý, Rašner, Řezníček - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - P. Musil, Nahodil, Olesz - Navrátil, Kusko, Plášek - Kucsera, Anděl, Menšík. Trenér: J. Tomajko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ivo Dostál

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa po čtyřech prohrách zabrala. Doma přetlačila v nájezdech Olomouc  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.