Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejová Kometa jedná o zápase pod širým nebem. Soupeřem bude Třinec

Brněnská Kometa vyhlíží po sedmi letech další zápas pod širým nebem. Klub jedná s bratislavským Slovanem o tom, že Brno sehraje na Národním fotbalovém stadionu v Bratislavě zápas o extraligové body s úřadujícím mistrem z Třince při příležitosti stoletého výročí Slovanu.

O zápasu mezi dvěma předními extraligovými celky se aktuálně vedou jednání. Utkání se má uskutečnit v lednu příštího roku. Doposud nikdo ale akci nikdo nepotvrdil. „Slovan má slavit stoleté výročí a chystají open air na Tehelném poli, přičemž v neděli 15. ledna se tam má odehrát zápas slovenské extraligy. Jednají i s kluby z Česka - Třincem a Kometou - zda by tam hrály také," řekl ČTK Martin Loukota, ředitel domácí nejvyšší soutěže a Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, která před sezonou převzala od svazu zpět řízení extraligy.

Pokud pořadatelé a funkcionáři dají zápasu zelenou, představí Kometa pod širým nebem po sedmi letech. Naposledy Brno hrálo takzvané Winter Classic v roce 2016 na stadionu za Lužánkami, kde se střetlo s Plzní a Spartou. V roce 2011 se hrál hokej na plochodrážním stadionu ve Svítkově, kde Pardubice hostily Kometu. 

„Koukali jsme na to, zda by to bylo možné s ohledem na rozpis zápasů a termíny. Z toho pohledu to vypadá dobře. Organizátoři se však musí následně také domluvit s marketingovou agenturou BPA ohledně prezentace partnerů české extraligy. Vím tedy, že nějaké kroky se pro zápas Třince s Kometou v Bratislavě dělají, ale ještě to nemohu potvrdit jako definitivní věc," dodal Loukota.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Kometa, Winter classic, Třinec, Plzeň 2-Slovany, Bratislava, Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, Česko, hokej, Extraliga ledního hokeje, Tehelné pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová Kometa jedná o zápase pod širým nebem. Soupeřem bude Třinec  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.