Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Furch vynuloval Budějovice. Kometa slaví šestou výhru v řadě

, aktualizováno 28. října 2022, 21:15

Hokejisté brněnské Komety se vezou na vítězné vlně. Tentokrát odnesl formu Brna českobudějovický Motor, který nedal na ledě moravského celku i díky perfektnímu výkonu brankáře Furcha ani branku a prohrál 0:3. Brněnský celek si připsal z posledních deseti zápasů devět výher a atakuje čelo tabulku.

Nejvyšší návštěva sezony v brněnské aréně sledovala hned od začátku atraktivní podívanou. Kometa začala výborně a již na konci třetí minuty otevřela skóre. Po rychlé kombinační akci na trase Flek, Holík a Koblížek se brněnský odchovanec prosadil přesnou střelou k tyči. Další obrovskou šanci měl Ščotka, jemuž naservíroval puk mezi kruhy Holík, ale gólman Strmeň si situaci pohlídal.

Pozadu nezůstal ani tým Motoru, který zahrozil nejprve Pechem a poté dorážejícím Doležalem, Furch dvakrát zabránil jasné brance. Zvýšit vedení domácích mohl po přesné Sallinenově žabce Kratochvíl, ale svého prvního gólu v extralize se nedočkal. V 17. minutě domácí znovu slavili. Kometa dostala k dispozici první početní výhodu a tu zhodnotila už za 22 sekund. Od modré čáry napřáhl Zbořil a jeho pumelici tečoval kapitán Zaťovič - 2:0.

Druhou třetinu odstartovali hosté přesilovkou, kterou ale Brňané bez větších problémů zvládli. Pak se hrál poměrně vyrovnaný hokej, v rychlém tempu a s enormním nasazením z obou stran. Ve 25. minutě se proháčkoval obranou mladíček Šalé, ale na Strmeně nevyzrál. V polovině utkání zahrozil Pech a následně na brankovišti Valský, Furch je však vychytal. Moravané se mohli dočkat třetí branky v přesilovce, Vincour se šikovně natlačil do výhodné střelecké pozice, jenže trefil pouze tyčku.

Mrzet ho to ale nemuselo, protože se domácí kýžené trefy dočkali. Necelé tři minuty před druhou přestávkou Holík přihrál na levý kruh, kde stál Flek a byť pálil z hodně ostrého úhlu, zvýšil na 3:0. V závěru třetiny byl ještě vyloučen Pech a Kometa si početní výhodu přenesla do posledního dějství.

Třetí část hry nabídla velkou bojovnost obou mužstev, Kometa se soustředila na obranu a rychlé brejky. Jeden z nich mohl využít Šalé, leč jeho zakončení nebylo přesné. Už se zdálo, že se Motor dočká snížení, když Chlubnova teč střely od modré čáry propadla mezi Furchovy betony, radost hostů však byla předčasná. Trenérský štáb Komety si vzal výzvu, neboť viděl přihrávku rukou. A správnost tohoto názoru potvrdili i rozhodčí.

Utkání tak místo dramatického závěru nabídlo spíše odpočinkové tempo. Motor se marně snažil překonat skvělého Furcha. Brňané jen čekali na chyby a případné brejky a v klidu zápas kontrolovali.

HC Kometa Brno - HC Motor České Budějovice 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Koblížek (Holík, Flek), 17. Zaťovič (Zbořil, Holík), 38. Flek (Koblížek, Holík). Rozhodčí: Hejduk, Obadal - Axman, Lederer.
Brno: D. Furch - Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Holland, Hrbas, Kundrátek, Gulaši - Flek, Holík, Koblížek - Zaťovič, Strömberg, Vincour - Kollár, Sallinen, Šalé - Dufek, A. Zbořil, Kratochvíl. Trenér: Pešout.
České Budějovice: Strmeň - Štencel, Vráblík, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Marcel, Šedivý - F. Přikryl, Koláček, Chlubna - Čachotský, M. Hanzl, Valský - Dzierkals, Pech, Z. Doležal - Strnad, M. Toman, V. Tomeček. Trenér: Modrý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Motor, SK Dynamo České Budějovice, FC Zbrojovka Brno, Madeta Motor České Budějovice, HC Kometa Brno, Miroslav Toman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Furch vynuloval Budějovice. Kometa slaví šestou výhru v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.