Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejisté brněnské Komety skolili lídra extraligy z Pardubic. Výhru trefil Holík

, aktualizováno 13. října 2022, 21:18

Brněnská Kometa ovládla šlágr desátého kola hokejové extraligy. V domácím prostředí si poradili s lídrem tabulky z Pardubic 4:3 po prodloužení. Vítěznou branku trefil v přesilové hře útočník Petr Holík. Brno si připsalo čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů a prokousávají se do horní poloviny tabulky.

Hosté začali aktivněji, do první výraznější šance se ale dostali domácí. Hrbasova tečovaná střela skončila na tyči. Následně si slibnou příležitost vypracoval pardubický Říčka, brankář Čiliak byl připraven. Stejně jako jeho protějšek Frodl při zakončení Šalého.

Stav se poprvé změnil v 11. minutě, kdy vyloučení kapitána Komety Zaťoviče využil Říčka. I Brno odpovědělo v početních výhodách. V rozmezí 29 sekund domácí potrestali fauly Radila a Davida Musila. Nejprve devátým gólem v sezoně vyrovnal Horký, následně se mezi střelce zapsal Holík. V obou případech si asistence připsal Zbořil. Jihomoravané potvrdili, že mají nejvyšší úspěšnost využití přesilovek v soutěži.

Hned na začátku druhé třetiny se mohl podruhé prosadit osamocený Horký. Will, který nahradil v brance Dynama Frodla, jeho pokus ale zlikvidoval. Domácí se poté prosadili v oslabení. Košťálek zastavil v brejku Fleka jen za cenu faulu a útočník Brna dostal výhodu trestného střílení, které proměnil.

Východočeši odpověděli gólem Zohorny, jenž devátou přesnou trefou v sezoně dorovnal bilanci Horkého. Při Paulovičově vyloučení mohl další gól domácích přidat Zaťovič, odkrytou branku ale netrefil a následně toho hodně litoval. Horkého faul totiž hosté využili, Čiliaka se štěstím překonal po tečované střele Radil.

Při dalším vyloučení Davida Musila se mohli ve třetí části vrátit domácí do vedení, čtvrtý gól ale nepřidali. Pardubický bek se navíc po návratu z trestné lavice dostal do brejku, trefil ale jen tyč. Žádný z týmů následně nedokázal skórovat a zápas se musel prodlužovat.

V nastavení dopravil puk za brankovou čáru hostující Čerešňák, kontrola u videa ale potvrdila, že jej úmyslně kopl bruslí. Duel rozhodlo Zohornovo vyloučení, při kterém dotlačili puk do branky Zaťovič s Holíkem.

HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 4:3 v prodl. (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Horký (A. Zbořil, Holík), 18. Holík (A. Zbořil), 25. Flek z trestného střílení, 64. Holík (Zaťovič, A. Zbořil) - 11. Říčka (Košťálek, Cienciala), 26. T. Zohorna (R. Kousal, Radil), 35. Radil (Čerešňák, Paulovič). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:2. Diváci: 6125.
Brno: Čiliak - Ďaloga, Ščotka, Holland, Kučeřík, Kundrátek, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Šalé, Sallinen, Kollár - Vincour, A. Zbořil, Dufek. Trenér: Pešout.
Pardubice: Frodl (21. Will) - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Vála, Kolář, Hrádek - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Cienciala, Poulíček, Paulovič - Matýs, A. Musil, Říčka - Urban, Rákos, Koffer. Trenér: Rulík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Markéta Křížová

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Pardbice, Petr Holík, FK Pardubice, HC Kometa Brno, FC Zbrojovka Brno, Extraliga ledního hokeje, David Musil, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté brněnské Komety skolili lídra extraligy z Pardubic. Výhru trefil Holík  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.