Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejová Kometa utrpěla první pořážku. Na ledě Motoru schytala šest branek

Hokejisté brněnské Komety nenavázali na vítězství z úvodu hokejové extraligy. Ve druhém kole nestačili na České Budějovice a z jihu Čech si odváží vysokou prohru 6:2. Pro svěřence trenéra Martina Pešouta se jedná o první porážkovou nové sezóny.

HC Motor České Budějovice - HC Kometa Brno 6:2 (2:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 13. Valský (M. Hanzl), 20. Přikryl (Pech, Vráblík), 35. Gulaš (Šenkeřík, Pech), 43. Gulaš, 56. Gulaš (Hanzl, Pech), 60. Valský (Hovorka, Strnad)- 12. Šalé (A. Zbořil, Strömberg), 36. Horký. Rozhodčí: Pražák, Ondráček - Hnát, Brejcha. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 6102
Sestavy:
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Kachyňa, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis, Doudera - Gulaš, Pech, Přikryl - Valský, Toman, Strnad - Karabáček, M. Hanzl, Dzierkals - Doležal, Koláček. Trenér Modrý
Brno: Čiliak - Ščotka, Holland, Ďaloga, Kučeřík, Fajmon, Gulaši - Horký, Holík, Zatovič - Flek, Strömberg, Koblížek - Kollár, A. Zbořil, Šalé - Vincour, Kratochvíl, Süss. Trenér Pešout.

První velkou šanci měl již ve 3. minutě domácí Pech. Využil chybu hostí, ale sólový únik na Čiliaka zblízka nezakončil. Hosté mohli zahrozit při Gulašově vyloučení, skóre ale otevřel až ve 12. minutě junior Šalé, kterého našel křížnou přihrávkou Zbořil.

Motor srovnal za necelou minutu. Valský si počíhal na útočné modré čáře na přesný pas od Hanzla a sólový nájezd završil úspěšným bekhendem. Další příležitosti nevyužili Doležal i brněnský Šalé. Necelou půlminutu před sirénou vymyslel Pech báječnou přihrávku na Přikryla, jenž střelou z pravého kruhu otočil stav.

Do druhé části vstoupili oba soupeři několika zajímavými šancemi. Ze strany Komety zahrozili Flek a Strömberg, z domácích se zkoušeli prosadit Karabáček a Dzierkals. Budějovičtí následně ubránili dvě po sobě jdoucí oslabení.

Po strkanici za Čiliakovou brankou poté získali početní výhodu, kterou zužitkoval kapitán Gulaš přesnou ranou z místa nad levým kruhem po přihrávce Šenkeříka od modré čáry. Jihočeskou euforii z dvougólového vedení brzy zchladil po rychlé akci Horký, jehož zamýšlenou přihrávku z levé strany nechtěně srazil do vlastní branky obránce Hovorka.

V úvodu třetí třetiny se rozjel po pravé straně Gulaš, jeho bombu Čiliak pouze vyrazil a vracející se obránce Fajmon nešťastně přesměroval puk za brankovou čáru. Hosté se nutili do tlaku, ale ve 47. minutě trestuhodně nevyužili riskantní výlet Hrachoviny k zadnímu mantinelu.

Kometa v závěru zvýšila úsilí, současně i přitvrdila. Velkou šanci zblízka neproměnil Kollár, na protějším konci se pokoušel o završení hattricku Gulaš. To se mu povedlo bombou z levého kruhu při přesilovce, kterou Motoru nabídl Holland zbytečným krosčekem na Vráblíka. Vítězství potvrdil 11 vteřin před třetí sirénou agilní Valský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky hokej, Kometa, Motor, Brno, Madeta Motor České Budějovice, HC Kometa Brno, Extraliga ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová Kometa utrpěla první pořážku. Na ledě Motoru schytala šest branek  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.