Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa vsadí v obraně na zkušeného obránce Hrbase a reprezentanta Ščotku

, aktualizováno 27. června 2022, 14:42

Hokejisté brněnské Komety vítají v kádru dvě nové posily. Klub přivedl zkušeného obránce Marka Hrbase, který naposledy oblékal dres Litvínova, a reprezentačního zadáka Jana Ščotku, který naposledy působil ve Finsku a z posledního světového šampionátu si odvezl bronzovou medaili.

Odchovanec Klatov má kontě přes 400 zápasů v nejvyšší české soutěži. Kromě extraligy, kterou si zahrál za Spartu, Vítkovice či Mladou Boleslav, si připsal starty v Kontinentální hokejové lize, kde nastupoval za Chabarovsk, nebo nižších zámořských soutěží.

Nějaké námluvy byly, čekal jsem na pana Zábranského, jak se vrátí z mistrovství. Domluvili jsme se a těším se na fanoušky, kteří v Brně umí vytvořit parádní atmosféru. Zažil jsem tady několik bitev v play-off jako soupeř a takové prostředí mám rád. Věřím, že se nám bude dařit a budeme hrát vysoko. Tým na papíře vypadá suprově, v kabině se tvoří parta, celkově mužstvo vypadá velmi dobře. Musíme tyto předpoklady dokázat i na ledě," popsala na klubovém webu Komety její nová akvizice. 

Krátce po zveřejnění příchodu Hrbase se klub vytasil s ještě zvučnější posilou. Na jih Moravy zamíří šestadvacetiletý reprezentační bek Jan Ščotka, který v uplynulé sezoně hrál ve Finsku za JYP Jyväskylä a je stálým členem reprezentačního kádru, s nímž získal na nedávném mistrovství světa bronzovou medaili.  V Kometě od pondělí poprvé trénoval a seznámil se s týmem.

„Bavil jsem se s Liborem Zábranským už dlouho před mistrovstvím světa. Ptal se, jestli nemám zájem přesunout se na příští sezonu do Brna. Hned jsem říkal, že jo a byli jsme domluvení,“ popsal svůj příchod do moravské metropole.

Po podpisu smlouvy se oba hráči stali další posilami mužstva vedeného novým trenérem Martinem Pešoutem.  Do Brna už dříve přišel například reprezentační obránce Tomáš Kundrátek či útočníci Radek Koblížek, Jan Dufek, Jakub Flek nebo Kim Strömberg. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Vítkovice

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, Přestupy, HC Kometa Brno, Finsko, Klatovy, HC Verva Litvínov, Libor Zábranský, Mistrovství světa v ledním hokeji, Amur Chabarovsk, HC Vítkovice Ridera, HC Sparta Praha, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa vsadí v obraně na zkušeného obránce Hrbase a reprezentanta Ščotku  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.