Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejová Kometa má po roce nového trenéra. Kalouse střídá Pešout

Hokejová Kometa má nového trenéra. Podle očekávání zamířil do jihomoravského klubu Martin Pešout, který naposledy trénoval Karlovy Vary, ale v Brně už dříve působil čtyři sezony. Pětapadesátiletý kouč zaujme místo Jiřího Kalouse, jenž po ročním angažmá na jihu Moravy míří k reprezentační dvacítce.

O spojení Pešouta a Komety se spekulovalo už několik týdnů. Nyní klub oficiálně potvrdil příchod trenéra, který je podepsaný pod většinou úspěchu brněnského týmu po návratu do extraligy. V roce 2017 získal po boku majitele a kouče Libora Zábranského titul, nyní se pokusí na úspěchy navázat. 

Na Kometu se samozřejmě moc těším, protože jsem tady zažil jen příjemné věci. Musím se přiznat, že se mi po zdejším prostředí stýskalo a možná i proto jsem se rád do Brna vracel i se svým minulým týmem. O atmosféře na zápasech se nemá cenu ani bavit, tohle je další věc, která mi hrozně chyběla,“ popsal své dojmy na klubovém webu Pešout, jenž posledních pět vedl karlovarskou Energii. 

Mužstvo se poprvé pod novým trenérem, který působil také v Chomutově, Slavii nebo slovenské Skalici, sejde poslední dubnový týden. Úkolem Pešouta bude pozvednout tým k vyšším příčkám. po posledních dvou hubených sezonách, skončili Brňané ve čtvrtfinále play-off a naposledy dokonce už v předkole, když nestačili v pěti zápasech na Liberec a prohráli sérii 3:2 na zápasy. Očekává se, že Kometa se pod novým šéfem lavičky bude prezentovat bruslivým a aktivním hokejem.

Jiný hokej ani trénovat neumím. Do toho budeme chtít zapracovat nové moderní prvky, ale to bych nerad předbíhal. Celé to naše gró je hrát celoplošný hokej s rychlým otáčením hry, důraz na bruslení, na což potřebujete zároveň mít i vhodné typy hráčů. Jsem rád, že pracujeme na posilách, které by do toho našeho systému měly zapadnout,“ dodal Pešout.

Očekává se, že do Brna přijdou například útočníci Radek Koblížek, Miroslav Holec nebo obránce Tomáš Kundrátek. Možný je příchod také reprezentanta Tomáše Zohorny nebo zlínského beka Daniela Gazdy a důrazného forvarda Zdeňka Okála, jak uvedl web isport.cz.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Trenéři, hokej, trenér, Jiří Kalous, HC Kometa Brno, HC Energie Karlovy Vary, Morava, Libor Zábranský, HC Slavia Praha, Bílí Tygři Liberec, Piráti Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová Kometa má po roce nového trenéra. Kalouse střídá Pešout  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.