Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kometa v rozhodujícím utkání podlehla libereckým Tygrům. V předkole play off končí

Liberečtí hokejisté slaví vítězství v rozhodujícím pátém utkání proti Kometě, když vyhráli jednoznačně 6:1. Dvěma góly se blýskli Ordoš s Birnerem. Kometa tak opět končí v předkole, liberečtí hokejisté si v repríze loňského semifinále zopakují boj se Spartou.

První třetina herně a nakonec i výsledkově patřila domácím. Hosté se do zakončení dostali jen díky dvěma přesilovkám. Jinak byl aktivnější Liberec, který převahu zúročil ve 14. minutě. Ordoš se po přiťuknutí Grígera krásně uvolnil a prudkou ranou otevřel skóre – 1:0. V polovině 16. minuty měl možnost Filippi, jeho ránu ale Tomek vyrazil a dorážka díky Tanseymu do brány neprošla.

Kometa měla největší šanci v čase 19:02, kdy se po ráně Holíka vyznamenal Kváča. Po konci třetiny se ještě stihla mela a chvíli to dokonce vypadalo na bitku mezi zlými muži obou týmů – Tanseym a Vlachem, nakonec na pěstní souboj ale nedošlo.

V úvodu druhé části pokračovala přesilovka Tygrů, a domácí ji v jejím závěru využili. Šmíd nabil Filippimu, jeho ránu vyrazil Tomek jen k Birnerovi a ten puk pohotově poslal do sítě – 2:0. Ve 25. minutě bylo s Kometou ještě hůř. Kolmann našel u tyčky Klepiše a ten puk dokázal dostat do brány – 3:0. To znamenalo konec hostujícího brankáře Tomka, kterého nahradil ve své premiéře v extraligovém play off Jekel. Liberečtí byli na koni, na Jekela okamžitě jel sám Klapka a hostující gólman jeho blafák vystihl, poté pálil Vlach.

Kometa pak vrhla všechny síly do útoku. Domácí několikrát zatlačila, asi největší šanci měl Dočekal, který se snažil zasunout puk do brány, jeden z jeho spoluhráčů pak bekhendem přestřelil. Navíc Liberec mířil do smrtících brejků. Sám před Jekelem zakončoval Ordoš, poté se bekhendovou ránou snažil prosadit Filippi. Jenže místo snížení přišla pro Kometu další rána. Gríger s Ordošem si zopakovali spolupráci z prvního gólu a druhý jmenovaný pětadvacet sekund před sirénou prostřelil Jekela – 4:0.

V úvodu třetí třetiny ještě přišla naděje pro hosty. Po necelé minutě pálil z první Zaťovič, který snížil na 1:4. Tlak Komety ale nepřicházel, Liberec poctivě bránil a nerozpakoval se vyhazovat kotouče. Už několik minut před koncem bylo jasné, že Liberec to nejspíš zvládne. Věřili tomu i fanoušci, stadionem obíhala mexická vlna. Kometa ještě zkusila odvolat gólmana, jenže d prázdné brány minutu před koncem rozhodl Birner. Šestý gól navíc přidal Gríger a Kometa v rozhodujícím utkání odjíždí s debaklem.

Bílí Tygři - Kometa Brno 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Ordoš (Gríger, L. Šmíd), 22. Birner (Filippi, L. Šmíd), 26. Klepiš (Kolmann, M. Rosandić), 40. Ordoš (Gríger, Klepiš), 60. Birner (Filippi, Klapka) – 41. Zaťovič (P. Mueller, P. Holík). Rozhodčí: Kika, Mrkva – Ganger, Hynek. Diváci: 5 269. Konečný stav série: 3:2.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – M. Ivan, L. Šmíd (A), Kolmann, M. Rosandić, Melancon, Derner, Aubrecht – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Gríger, Klepiš – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, J. Šír, A. Najman.

HC Kometa Brno: Tomek (26. Jekel) – Bartejs, Ďaloga, Kučeřík, R. Holland, L. Doudera, Tansey, L. Forman – P. Mueller (A), A. Zbořil, Vincour – L. Horký, P. Holík, Zaťovič (C) – Sedláček, Krištof (A), Jenyš – T. Šoustal, Rákos, Dočekal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, kometa brno, HC Kometa Brno, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa v rozhodujícím utkání podlehla libereckým Tygrům. V předkole play off končí  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.