Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Dramatické předkolo play off. Hokejová Kometa nestačila na liberecké Tygry

Dramatický a atraktivní duel se odehrál v prvním utkání předkola play off mezi Libercem a Kometou Brno. Domácí vedli 2:0, Kometa ve druhé třetině otočila, jenže Libereckým se ještě ve druhém dějství povedlo to samé. Ve zbytku utkání už branka nepadla a Tygři po výhře 4:3 vedou v sérii 1:0. Druhý zápas se hraje v sobotu opět v Liberci.

Do utkání vstoupili lépe domácí. Po několika dobrých možnostech vyhrál v útočném pásmu buly Jelínek, rána Vlacha se odrazila ke Kolmannovi a ten v čase 5:12 vrátil puk do sítě – 1:0.  v polovině sedmé minuty to mohlo být o dva góly – Rychlovský už zvedal ruce nad hlavu, jenže jeho rána se od tyčky odrazila do Čiliakových zad a puk poté tančil po brankové čáře, za ni ale nepřešel a dorážka šla nad.

Domácí druhou branku přesto přidali. Rosandič v polovině 15. minuty nahodil puk od levého mantinelu a ten propadl až do brány – 2:0. Na začátku 19. minuty se do gólovky dostal Birner a opět zvonila tyčka.

Ve druhé třetině se pak děly věci. V polovině 24. minuty dostal Mueller až moc prostoru a přesnou ranou snížil na 1:2. Za necelé dvě minuty bylo rázem vyrovnáno. Hosté v oslabení znovu ujeli dva na jednoho a tentokrát přesně pálil Horký – 2:2.

Liberec pak po vyloučení Zaťoviče hrál přesilovku 5 na 3, jenže ji nevyužil, a tak Kometa trestala. V čas 28:15 pálil Holík a Kváča inkasoval během pěti minut potřetí – 2:3.

Brněnští byli rázem na koni, jenže Liberec nakopla dvojice veteránů. Ladislav Šmíd ve vlastním oslabení nejprve vyvezl kotouč, poté se vrátil do vlastního pásma, znovu vzal puk a navíc našel Jelínka, který tváří v tvář Čiliakovi nezaváhal – 3:3. A to stále nebylo vše. Nejprve mohla udeřit Kometa, puk se ale k Horkému neodrazil tak, jak potřeboval. A tak pálil Liberec. Na konci kombinace byl Najman, který poslal puk do sítě – 4:3.

Drama pokračovalo i ve třetí části. Šance měly oba týmy, ty vyloženější zřejmě domácí, skóre se ale neměnilo. Po faulu Bartejse měli domácí k dispozici přesilovku, ani přes řadu střel ve skóre neodskočili.

Minutu a půl před koncem třetí části odvolala Kometa brankáře a zkusila to se šesti muži v poli. Bránu Kváči ostřeloval především Mueller. Liberec ale vše ubránil, pár sekund před koncem navíc byl faulován Vlach a bylo hotovo. První bod tak bere Liberec.

Bílí Tygři - Kometa Brno 4:3 (2:0, 2:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Kolmann (J. Vlach, P. Jelínek), 15. M. Rosandić (Klepiš, Melancon), 31. P. Jelínek (L. Šmíd, Melancon), 38. A. Najman (M. Rosandić, L. Šmíd) – 24. P. Mueller (Kollár), 26. L. Horký, 29. P. Holík (P. Mueller, A. Zbořil). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Hynek, Klouček. Diváci: 4 199

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (A), M. Ivan, M. Rosandić, Melancon, Derner, Kolmann, Aubrecht – Birner (A), Gríger, Faško-Rudáš – Ordoš, Klepiš, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, J. Šír, A. Najman.
Trenér: Patrik Augusta

HC Kometa Brno: Čiliak (Tomek) – Bartejs, Ďaloga, Kučeřík, R. Holland, Tansey, L. Doudera, Fajmon – P. Mueller (A), P. Holík, Zaťovič (C) – L. Horký, Krištof (A), Vincour – T. Šoustal, A. Zbořil, Šik – Rákos, Kollár, Dočekal.
Trenér: Jiří Kalous

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, kometa brno, FC Slovan Liberec, HC Kometa Brno, Ladislav Šmíd, Bílí Tygři Liberec, Patrik Augusta, Jiří Kalous

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dramatické předkolo play off. Hokejová Kometa nestačila na liberecké Tygry  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.