Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chceme vyhrát každý zápas, hlásí Kometa před startem extraligy

S novým trenérem, obměněným kádrem a nejvyššími ambicemi vstupují do nové extraligové sezony hokejisté brněnské Komety, kteří vyjedou k prvnímu utkání už ve středu na led Karlových Varů. Tým chce po loňském nepodařeném ročníku, kdy Brno vypadlo ve čtvrtfinále playoff hladce s Třincem 4:0 na zápasy, znovu patřit mezi hlavní favority soutěže.

V brněnské kabině panuje před startem extraligy dobrá nálada. Tým uspěl ve všech sedmi přípravných duelech včetně generálky ve Zlíně, kde Brno vyhrálo 4:3. Pohodu z přípravy si hodlá mužstvo kapitána Martina Zaťoviče přenést i do nového extraligového ročníku, v němž chce Kometa pomýšlet na nejvyšší příčky.

Ambice jsou pro nás jasné, vyhrát každé utkání. Chceme také, aby náš hokej bavil diváky i hráče. Musí být ale zároveň účelný, protože se hraje na výsledky,“ tvrdí odhodlaně nový trenér Jiří Kalous, který ve funkci šéfa lavičky nahradil majitele klubu Libora Zábranského, jenž se nyní naplno věnuje funkcionářským povinnostem. 

Bruslivý hokej s novým kádrem

Podle brněnského kouče bude letošní extraliga hodně o agresivním a bruslivém stylu hokeje, čemuž se snažil uzpůsobit i skladbu kádru. „Věřím, že naši hráči toto splňují. Hledali jsme ale i zkušené hráče, kteří umí vyprodukovat góly a nahrávky. Myslím, že se nám toto povedlo, protože s novými příchody přišla do mužstva kvalita. Je to z toho důvodu, aby se neopakovala situace z loňské sezony, kdy to bylo hodně postavené na prvním útoku a produktivita ostatních lajn nebyla taková, jakou by si v Kometě představovali,“ říká Kalous, který věří, že budou nebezpečné všechny útočné formace. 

Po loňské nevyvedené sezoně se brněnská kabina značně proměnila. U týmu už nepůsobí několik zkušených hráčů v čele s útočníkem Klepišem, Schneiderem nebo obráncem Němcem či Zámorským, které mají nahradit beci Vladimír Roth nebo Marek Ďaloga. Do útoku přivedla Kometa například Radovana Pavlíka, Andreje Kollára či exbrněnského Dočekala, Hasčáka a Malleta. Naposledy pak přibyl do kabiny Kanaďan Brandon Magee. V Brně se netají tím, že by rádi uvítali ještě jednoho špičkového obránce. Roli měl plnit původně Vojtěch Mozík, jenže z rodinných důvodů nakonec v klubu skončil.

Sestava? Nechte se překvapit

Trenér Kalous zatím nechtěl prozrazovat, v jakém složení vyjedou Brňané k úvodnímu zápasu na západě Čech. Otazník visí například nad střelcem Peterem Muellerem, jenž nezasáhl do připravených duelů. Jeho místo v přípravě zaujal vedle Zaťoviče a Holíka křídelník Luboš Horký. „Nechte se překvapit, jestli Peter nastoupí,“ reagoval na otázku bývalý kouč Třince, Liberce nebo ruského Magnitogorsku.

Konkrétnější nechtěl být kouč ani v případě nasazování brankářů. Tým opustil před sezonou Karel Vejmelka, jenž dal přednost angažmá v zámoří. Místo něj přišel do brány slovenský gólman Matej Tomek a na šanci čeká brněnský odchovanec Lukáš Klimeš. Kdo dostane v sezoně více prostoru zatím Kalous nechtěl říct. „Brankářský post máme vyřešený. Kluci ví, jaká je jejich pozice,“ sdělil trenér.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Kometa Vít Golda

Štítky Kometa, hokej, Brno, Extraliga, HC Kometa Brno, trenér, HC Oceláři Třinec, HC Energie Karlovy Vary, Jiří Kalous, Martin Zaťovič, Peter Mueller, PSG Zlín, Libor Zábranský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme vyhrát každý zápas, hlásí Kometa před startem extraligy  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.